Arrowshk

You give up a few things, chasing a dream.

Stellish på tjocken

Publicerad 2012-11-30 03:23:33 i Allmänt,

jag hoppas så in i helvete att Stella är dräktig, förökar sej som kaniner regeln gäller ju inte hos mej, där honorna försöker äta upp hanarna eller vägrar lägga upp sej, eller lägger upp sej fint och perfekt och är väldigt skötsam, och det blir ändå ingenting!
 
Idag har det gått 11-12 dagar på Stella och 3-4 på Amaranth. På Amaranth märks det såklart NADA, men Stella har gått upp i storlek. Om det beror på mindre motion eller om hon har en halv armé i magen låter jag vara osagt, nackdelen med många honor, bryt shemat för en dag och de exploderar i storlek!.
 
Jag vill, vill, vill, vill, vill, vill att Stella ska vara dräktig! jag ORKAR inte para - vänta - para - vänta flera månader, de blir borta så länge från hoppningen då.
 
Hon var ju jäkligt svår att få på smällen första gången, sen om det var Pips simmare eller Stella som var träliga det vet jag inte, jag hoppas Stella ärvt Sagas superlivmoder som blir på tjocken så fort hon får syn på en hane och att det var Pips simmare som var lite gamla o grå.
 
Petrus simmare vet jag for a fact att de är rena gladiatorer så jag håller tummarna.
Helt sjukt hur fort tiden går, 3-4 dec har Stella gått halva tiden, tycker tiden brukar gå riktigt långsamt, speciellt när det är vinter, grått, man väntar på bebisar och man längtar efter våren, men dagarna rusar iväg.
Kan kanske bero på att jag gått in i en sån där konstig sömnperiod igen där kroppen kräver mera sömn, kan lätt sova 10-12 timmar och vakna och inte alls vara pigg, bara vilja sova.
 
Sen kan man ju säga såhär, kommer ni ihåg vilken kanin jag hetsade över under SM-ena att den absolut inte fick börja fälla? kan ni gissa vilken kanin som under vilan exploderat och ser ut som ett piggsvin? behöver jag säga att jag älskar Aylas förmåga att pricka helt rätt fällperiod?.
 
Nåja, time to sleep, imorgon blir en hetsig dag, jag ska fixa en bur till Tara, tvätta minst tre maskiner, dra ut på krogen med kim och sedan kidnappa karins soffa för att sedan dra till borlänge på lördag.

jag behöver längre dagar

Publicerad 2012-11-29 02:15:22 i Allmänt,

Ibland går dagarna lite för fort, det märker man när man ser att klockan är ett på natten och man inte matat kaniner ännu, SHITE.
 
det har blivit en långkväll framför datorn helt enkelt, jag har svarat på mail, skrivit klart (nästan) rekomendationen åt Tina, knåpat ihop halva numret av nästa komposten, jagat pinnar och fyllt i dessa i böckerna och berättat för Karin att jag tar hennes soffa i besittning på fredag (domarkonferans på lördag). Pust flås!.
Var dessutom och köpte vattentäta tjocka kängor  idag, har haft lite halv panik över skodon tills på söndag då det enda jag har att välja mellan är tygskor(fejkconverse), trasiga enorma men fodrade och underbara stövlar eller mina gamla jodpursh som visserligen är underbara i regn på sommaren och sitter bra men att få ner en sockbeklädd fot i dem är omöjligt och såklart mina underbara fluffiga kängor.... med KLACK. Så det blev lite panikshoppande med far min. Lyckades dessutom övertala honom att unna sej ett par rejäla kängor som låg lite för högt i pris för att det inte skulle göra ont att köpa dem (mina fötter lider stora kval när jag ser honom pulsa genom snö och lera med gympaskor...).
 
Nu ska jag varva ned, läsa lite och slowly go to bed, men måste borsta bort kaksmulorna ur sängen först....
 
gratisbild på glad petrus i snö

kakor och inget liv

Publicerad 2012-11-28 01:34:34 i Allmänt,

det här är i allra högsta grad en kaninblogg, men bara för att jag bakade världens godaste kakor idag igen så ska ni få receptet!
 
100g smör
2dl socker
1 ägg
2,5dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
100g hackad choklad
0,5dl hackade hasselnötter
1dl havregryn
blanda smör och socker och rör sedan ner ägget, blanda mjöl, bakpulver och vaniljsockret och rör sedan ner det i degen. rör sist ner chokladen, nötterna och havregrynen och lägg ut kakorna på en plåt med bakplåtspapper, de flyter ut ganska mycket så lägg dem inte för tätt, sedan in i ugnen på 200grader i 10-12min
 
YUM!.
 
nu när vi gjort det lilla avhoppet av kategori så ska ni få höra lite mer om kaninerna.
 
Åkte in till stan och mötte upp karin för att avlämna tårtan vi gjorde igår till personalen på travbanan, efter det drog vi oss ut till hennes kaniner och parade Amaranth en sista gång som sedan fick hon följa med mej hem.
Efter jobbet drog jag ut till mina egna kaniner, slängde ut stella ur buren och städade ur den för att sedan sätta in sickan där, Stella ska ju dela hytt med Amaranth i källaren som ligger på kanske 5 plus för att få sina barn där. Jag vet inte vad det är med Stella men hon hade en förmåga att sägga sej så mycket under mej hon kunde. När jag skulle hänga upp en grej i taket och stod på en pall satte hon sej under pallen, och sedan höll jag på att trampa på henne flera gånger för att hon helt enkelt inte flyttade på sej i tid.
 
Sedan blev det städning av transportburar, alla transporter städades då sopbilen kommer imorgon och jag ville få ihop så mycket som möjligt att slänga, nu glömde jag visserligen att slänga säckarna och jag orkar inte gå ut nu och slänga dem, de får vara tills nästa gång.
 
Sen upptäckte jag hur förbannat kämpigt det kommer bli med att hämta hö och halm i ladugården nu i vinter, fy FAN vad jag fick slita i den nya snön för att dra upp skottkäran för backen.. TVI.
 
Idag undrar jag verkligen om det är möjligt att ha ett liv utanför kaninerna,  ibland känns det inte så haha!.
Gick desutom in i mitt gamla rum som blivit förvaring, tog då med mej allt jag dumpat i hallen som ska in och sedan paketeras i lådor, jag kunde inte hålla mej för skratt helt när jag byggt mitt berg på kartongerna
Jag behöver en till kartong...
Allt detta är alltså priser jag vunnit, priser som är lite bra att ha i hemmet, jag tror jag har 1½ låda full med bara drickesglas, varav mycket är colaglas som jag samlar på. 
Kommer ni och hjälper till att bära när jag flyttar? ;).
 
Sen blev det lite pyssel. Har alltid tyckt att det är skittrist när en kanin biter av ett koppel, att slänga ett helt koppel med spänne och kanske 2,8m helt snöre är inget jag klarar, så det blev till att göra om ett koppel som visserligen inte var avtuggat men fruktansvärt slitet (så slitet att jag på bland annat fått slå en knut på det för att förhindra att det går sönder) från 3m till 2,5m, ser helt nytt ut och om jag själv inte vill ha det kan jag med gott samvete sälja det till någon som har 2,5m koppel, jag föredrar ju 3m.
 
Sen kan jag ju komma med en liten blänkare om att det kommer komma en ny kain till gården, Silverados Blazing Tara  hämtar jag upp i borlänge på lördag.

Varför jag aldrig kommer kliva på en båt med kaniner

Publicerad 2012-11-26 09:00:00 i Allmänt,

Nog att jag blivit ifrågasatt, och tyvärr räcker inte "jag är rädd för båtar och tänker då inte släpa med mej kaniner på en båt".
 
Rosvallaraset satte spår, jag har inte bara ändrats som person utan jag har ändrat mitt sätt att tänka.
 
Rosvallahallen rasade 20de feb 2010. 6 av mina kaniner fanns i hallen och efter 19 timmar i rasmassorna fick jag ut min första kanin, min sista kanin kom ut 26 timmar senare klockan 2 på natten. Jag har aldrig varit så apatisk som när vi väntade på våra till synes mosade kaniner och jag har aldrig varit så lättad som när jag fick ut min första kanin.
Jag bröt ihop helt och bölade ögonen ur mej.
Jag fick med mej alla kaniner hem och av 6 kaniner var 5 helt oskadda.
 
27de feb 2010 rasade vårat ridhus. Ridhuset var avspärrat just för rasrisken och ingen var i närheten av det när det säckade ihop, men allt som jag insett under mardrömshelgen i nyköping blev helt plötsligt bekräftat.
 
 
Tack vare att jag är en sådan vraknörd (Titanic, Vasa, Britannic m.f. <3) och att jag för länge sedan övergett tänket "det händer inte mej" så är jag inte glad i att kliva ombord på en båt. Sen det faktum att jag blir sjösjuk och att flertalet av mina "mina kaniner är i fara och jag kan inte ta mej till dem" - drömmarna jag haft sedan rosvalla involverat just att jag är på ett sjunkande fartyg och jag inte kan ta mej till mina kaniner som också är ombord gör det inte lättare.
 
Detta har ju kommit på tal eftersom stämman är på gotland nästa år och jag känner mej inte beredd att ta med mej mina kaniner på en båt.
 
Jag brukade älska snö, nu ser jag snö och får bara ångest
Jag hade inga problem att lämna mina kaniner i en lokal och åka till vandrarhemmet för att sova, nu är det mitt absolut sista alternativ och jag kan räkna på en halv hand hur många gånger jag lämnat mina kaniner efter rosvalla.
Det spelar ingen roll vart jag är eller hur många gånger jag varit där, första blicken går alltid upp i taket i jakt på felaktigheter eller tecken på brister när jag kliver in i en lokal.
Jag har under en riktigt blåsig natt flyttat in alla mina kaniner i huset för att jag varit rädd att min nybyggda stabila kaninstuga på något sätt skulle gå sönder
Jag har åkt ifrån fester där jag blivit erbjuden sovplats för att jag vill hem och titta till mina redan nattade och nöjda kaniner.
 
jag är ett överbeskyddande freak, i'll give you that.
men låt mej vara det och acceptera att jag har varit med om tillräckligt för att inte vilja kliva på en båt med mina djur.
 
Jag ville bara säga det, innan du dömmer, försök förstå varför.
 

Lea is best going solo

Publicerad 2012-11-25 21:29:40 i tävlingsresultat,

oj oj oj, tävlade igår och fick med mej tre pinnar som jag trodde jag skulle få på helt andra kaniner.
 
Morris och Vimla hoppade Lätt, Morris hoppade på 1+0 och kom tvåa och blev ÄNTLIGEN medel!
Vimla gjorde stor show av att nolla grunden mellan glädjerus och skutt och sedan hoppade hon lika säkert i finalen, ungefär tills vi kom till kyrkankombinationen där hon sackade och jag beslutade mej för att korrigera. Problemet med Vimla är att hon har väldigt lite erfarenhet av tävlingar och hoppning öht så när jag korrigerade så försvann all framåtanda. Jag puttade på henne, eller fingrade henne i baken (mina puttar är typ fyra lätta fingrar i baken ;-) ).
Du skjuter kaninjäveln upp ryggen och begraver huvudet snett under sej som ett jävla bökande vårtsvin!
jag tror att alla som sett en brunstig hona vet vad den posen betyder, vilket håll kaninen håller huvudet snett åt visar åt vilket håll kaninen tänker tippa åt i den brunstrullning som när som helst kommer inträffa.
 
Kaninen är 5 månader gammal, okej att hon blivit könsmogen men hon ska bannemej inte bli brunstig.
Det var bara att backa och hoppas att kaninrackarn fattade vinken.
efter en stund gick hon framåt igen och även om hon inte hade fått upp ordentligt med fart för att ta sej säkert över kyrkan så gick det bra och vi fick våran första pinne.
 
Sedan hoppade jag svår med Sickan, Demo och Lea, jag hade väntat mej en pinne på kanske Sickan eller Demo, men Lea trodde jag inte på (jag har fortfarande svårt att fatta att min tysk kan hoppa).
 
Sickan, Demo och en oeatusiastisk matte briljerade med en 7-8 fel i grunden, vad demo fick i finalen minns jag inte men sickan fick ett i finalen (japp, knäppkaniner).
 
Lea däremot var överallt och ingenstans och det kändes som att hon skulle kunna tagit sej an elit itsället för svår, jag var dock osäker på om hon skulle hålla på banan men när vi klarat fyran i finalen visste jag att pinnen var vår på 3+1.
Lea har nu en pinne kvar till elit och får jag inte in det i min tjockskalliga hjärna snart att hon faktiskt inte bara KAN hoppa utan faktiskt är bra på det så får jag nog be någon banka in det i skallen på mej.
 
Idag var jag och tränade med klubben, eller jag tränade Vimla, dumpade Sune på Jenny och spikade i märlor på lite av klubbens hinder!

svensk mästare

Publicerad 2012-11-20 15:43:10 i Allmänt,

i helgen har vi slitit som djur för att arrangera ett bra SM, helt sjukt hur fort det kan gå om alla hjälper till, på söndagen hade den sista kaninen hoppat vid 14 och vi var ute ur lokalen vid 17 om jag inte minns helfel.
 
TACK alla deltagare och alla örebroare som slet som djur för att göra detta SM möjligt!
 
för mej gick det sådär vill jag säga (om jag får säga så?)
 
Ayla gick och vann raken och blev svensk mästare /f. Linda G.)
 
Stella kom femma i raken och fyra i längden (f. Linda G.)
 
Sumo kom trea i längden (f. Gabriella L.)
 
utöver det gick det väl kanske inte så jättebra.
 
När vi kom hem blev det massor med godis och jag parade Stella och Petrus, nu hoppas jag det tagit sej för jag vill ha stella och petruskorvar i december!

Kaninpresentation #7| Kivis Gt Ch Athena

Publicerad 2012-11-14 12:33:00 i Kaninpresentationer,

Kivis Gt Ch Athena "Ayla"
Ayla är född den 29 Juli 2009. hon är en Madagaskarbrokad vädurskorsning efter Grenens Gt Ch Cockos-kola och Flamencos Gt Ch Premiere Rose.
Jag gillar Cockos barn och jag hade bestämt mej för att ett sådant skulle jag ha.
Jag hade ingen aning om vem Ronja var, men det spelade ingen roll, ett Cockosbarn ville jag ha.
Jag lämnade intresse på kullen så fort Vera la upp annons på forumet om att hon skulle para dessa.
Sedan kom hon hem till mej en dag i september.
Det var en kaxig brud i lyxförpackning som gärna visade sej på styva linan, jag vet inte hur många gånger hon for ikull på golvet efter ett glädjeskutt eller rus.
 
Ayla debuterade krok lätt innan hon ens fått se hinder och hon kravlade sej över hindren rätt bra på 2+4.
Sen blev det inte så mycket mer tävlande för henne men på de få starter vi gjorde våren 2010 så klättrade vi i alla fall upp till medel, och sedan tog tävlingssäsongen fart, och Ayla fick chansen att börja plocka pinnar på riktigt.
 
2011 debuterade vi elit och kort därefter var det dags för första kullen så medans jag åkte på rak och längdSM i stockholm åkte Ayla till Södermanland för att träffa kille. Ayla är ju Ayla och jag fick skvaller efteråt om att hon inte var alltför snäll mot hanen. 
 
i slutet av maj/början på juni skulle hon ploppa ur sej lite barn, och det tog inte lång tid för mej att konstatera att hon var dräktig.
Dock dröjde det bara längre och längre tid, dag 32 kom och gick, dag 33 kom och gick, dag 34 började jag bli orolig på riktigt, men Ayla var pigg och glad som vanligt. Natten mellan 34-35 gick jag ner för att titta till henne. men kunde snart konstatera att något inte var som det skulle, så det var bara att styra mot strömsholm den morgonen.
Ayla klarade kejsarsnittet bra och var sej själv inom några timmar.
 
Två månaders vila tog vi och sedan segstartade vi oss igång igen. 
Ayla hade verkligen inte glömt hur man gjorde och efter att ha tagit tid på oss att jobba upp orken igen så gick hon och tog första certet.
I år fick Ayla bara tävla halva sommarsäsongen, men hon hann med bra mycket på den lilla tiden, hon blev Gt Ch på nolltid och placerade sej 6a på SM av ca 80 starter. 
 

tävling åter igen

Publicerad 2012-11-13 07:35:04 i tävlingsresultat,

ja nu var det lääänge sen jag bloggade, and i'm truly sorry for that!.
 
men lite resultat ska ni få i alla fall!
 
Isa skuttade på som hon brukar
 
Stella och jag kom inte överrens för fem öre
 
Ayla var inte riktigt på humör för att gå sådär superbra 3+3 gick hon på.
 
(gammal bild)
Mayden sprang glatt och hoppade men orkade inte i mål
 
Sen tallade jag Spike av Karin så vi skulle få 25 starter i eliten, Första tanken när jag styrde på framhoppningen och han hoppade snällt var "var det så enkelt?", nu visade det sej att Även om vi faktiskt tog oss över hela 7 hinder innan tiden tog slut så var han betydligt svårare att föra än att bara styra, han är ju så förbannat snabb.
Det var lite annat än mina kaniner som mest springer ut och sen sätter sej och väntar på korr, den här var man ju tvungen att fånga, gärna i farten också haha. Nåja, det var skitkul att få pova Spike även om jag hellre väljer sacs av karins långöron.
 
(gammal bild)
Demo sprang på 2+4 i svåren 
 
tjockis-Sickan fick gå själv, hoppar hon bra i elit i kaf ska on väl fixa en inte alltför svår medelbana själv.. njaa 2+1 blev det.
 
(gammal bild)
Lea paddlade på på 1+1, 
 
(gammal bild)
långa-fötter Morris Slarvade ner två jättefjantiga bommar i lätten
 
(gammal bild)
Jag orkade inte bråka med Vimla så hon fick 3 fel
 
Sen hoppade vi höjd, där jag hoppade tre kaniner och trasslade in varenda kanin i kopplet minst en gång.
 
(jättegammal bild)
Sickan hoppade i alla fall 70 och blev elit i kaf
 
(gammal bild)
Karin dumpade Spex på mej, han var lite enklare än Spike och vi fixade i alla fall 60 tillsammans
 
(gammal bild)
Demo skuttade 75 tror jag.
 
Ja, det var de resultaten

Om

Min profilbild

Jansson

Kaninhopparnörd på riktigt blir man först när man kan stå rakryggad och säga det högt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela