Arrowshk

You give up a few things, chasing a dream.

No words

Publicerad 2012-09-26 23:33:26 i Allmänt,

Jag har inte orkat med bloggen, jag försökte skriva ett inlägg igår men blev avbruten med riktigt tråkiga nyheter och jag kände inte för att ta upp bloggandet just då, bloggen fick vänta helt enkelt.
 
sammanfattningsvis har tävlandet gått bra, Sickan har tagit 4 pinnar på 4 chanser och är nu elit i rak, Lea tog första rakpinnen i svår och andra i medelsvår, Morris tog en medelpinne Mick tog en lättpinne.
 
Just nu mår jag dåligt, jag har en ångest som försöker knuffa mej över gränsen av galenskap, något som har pågått i snart två veckor och är något jag inte fixat att ta mej ur ännu. Detta tar tid och en sjuhelsikes massa livskraft.
Jag är en trevlig människa igentligen, den fräsande människan som går omkring på gränsen till break-down är inte jag.
 
SM står för dörren, jag är inte peppad, jag vill inte, jag orkar inte, jag vill sitta hemma och ignorera omvärlden.
Ändå åker jag, det vet jag, jag och mina två följeslagare Stella och Ayla (och ja jag erkänner, jag skrev Saga istället för Stella först...)
 
Nej jag ska sluta gnälla, jag ska plocka upp mina trasiga bitar och röra mej mot sängen.
Ni kan få en bild på Sickan som Gabriella fotade i söndags också innan jag smiter iväg,
 
gonatt!

täävling

Publicerad 2012-09-23 19:14:50 i Allmänt,

... men inga resultat tyvärr, jag är helt slut och vill bara ut till mina djur och ge dom kvällsmat innan jag själv självdör i min varma säng framför Tv'n, så ni får vänta tills imorgon för att läsa resultat!
 

Kaninpresentation #5| Arrows Ch Graffiti With Stencil "Stella"

Publicerad 2012-09-20 09:42:05 i Kaninpresentationer,

Nu kommer jag till en kanin som jag säkert kan skriva en hel roman om, men det kanske inte är helt opassande?.
 
Arrows Ch Graffiti With Stencil "Stella"
Stella är född den 18 maj 2009. Hon är en madagaskarfärgad vädurskorsning efter Solhems Gd Ch Shadow of Cheops och Queen Divatrix.
 
Efter Fairytalekullen började jag och Karin prata med varandra, hon var nyfiken på Saga och hennes släkt och när Micro och Mayden började tävla och visa precis hur duktiga de var så kom jag fram till att jag ville ta en sista kull på saga, och jag ville låna Karins underbar Chips till Saga. Karin höll med om att kullen skulle bli otrolig om den blev hälften så bra som Fairytalekullen och Chips och Saga träffades på klubbens släp, Saga agerade svårflörtad till en början och tog sej en tugga av Karin.
 
Sagas sista kull innehöll 8 små som alla klarade sej, Alla dessa 8 ungar var stora och tuffa så jag blev lite smått fundersam på hur länge jag skulle våga ha kvar henne hos ungarna, för de var buffliga och påstridiga och drev henne nog halvt till vansinne, så vid 7 veckors ålder blev jag tvungen att sära på bebisar och mamma.
 
Det tog lång tid innan jag verkligen bestämde mej för Stella, en hona skulle jag ha och hanarna såldes snabbt, kvar var tre honor. Skulle jag ha lilla Bella som påminnde mycket om Mayden och verkade leva på lycka? eller skulle jag ha stora, självsäkra Ella som hade alla fyra tassar på jorden? Eller skulle jag ta Stella som var den bestämda kaninen med en beslutsam blick och som med största sannolikhet skulle ta sej an världen om hon fick chansen?.
 
Ella flyttade så småningom till Stockholm, efter två år tog hon SMguld i längd. Bella flyttade till barnfamilj för att senare omplaceras i ett hopphem i sörmland där hon innehar Sörmlands längdrekord på 220cm.
 
Stella är en totalt orädd kanin, hon är stor och lång i kroppen och kliver utan större problem över vilket hinder som helst, det enda problemet hon har är faktiskt hennes stora ego, vill hon så nollar hon vilken elitbana som helst, vill hon inte alls plockar hon på sej några fel.
Något som jag märkt att både hon och hennes bror Klotter som jag också äger är att båda är typiska "kan själv" kaniner, de vill inte ha hjälp och hoppar som bäst när de får sköta sej själva.
 
När Stella var ung var det en hel vetenskap att ens korra henne, jag fick alltid sätta mej på huk och peta henne i baken så hon flög runt efter min hand en gång varje gång jag korrade, fick hon studsa efter min hand en gång så fick jag lyfta upp henne sen, detta försvann sedan efter något år även om det händer då och då att vi går igenom samma procedur än idag.
 
Stella vilade sej praktiskt taget genom 2011, efter att ha kommit 4 i SM Längd samt krokig bana så satte jag igång och försökte para henne med Flamecos Jaspis, vilket inte gick så bra.
Stella la upp sej efter lite flörtande men Pip orkade inte genomföra en ordentlig parning, så det var bara att åka hem och sedan försöka igen efter någon månad.
 
Först på tredje försöket gav det resultat och Stella tryckte ur sej 7 små liv.
Jag hade just tagit ut henne och känt lite på magen och sedan satt in henne igen när hon började ploppa ur sej bebisar. Blicken hon gav mej när första ungen föddes mitt på burgolvet kan nog beskrivas som totalt clueless.
 
Stella fattade noll, vad sjutton var det här?. Jag fick hjälpa henne styra upp situationen men tyvärr hade naturen sin gång med tre stycken ungar som inte överlevde. Så var Edguykullen född och Stella hade blivit mamma för första gången.
 
 
 
Så värdelös på mammarollen kan hon i slutändan inte varit med tanke på att den ungen jag behöll hade växt om Stella storlek när den var 7 månader gammal, och Stella är inte liten själv, de övriga ungarna inte små de heller så är det något jag vet är det att Stella lämnar ungar med storlek.
Stella kommer nog alltid vara kaninen med stort K för mej, inte bara för att hon är en otrolig tävlingskompis utan även för att hon är mitt sista Sagabarn. Saga var speciell, det gjorde riktigt ont när hon försvann och Stella fick väldigt mycket av hennes psyke och just därför har Stella en alldeles speciell plats reserverad i hjärtat.
 
Nåja jag ska försöka avrunda detta nu, för nu börjar det bli cheesy.

För er som är intresserade kan jag berätta att Stella har en kull planerad som lär komma i december.

presentationer på hemsidan

Publicerad 2012-09-20 02:22:16 i Allmänt,

japp jag behöver råd från dessa som bevakar min hemsida
 
Kaninernas privata sidor ser just nu ut såhär:
 
mao bannern förutom bannern så finns där två bilder till, sedan en massa info om kaninen som hoppkanin, inget om vad kaninen har för personlighet utan det finns på en annan sida som är länkad därifrån, nästan alla kaniner har också fotoalbum som länkas direkt under.
 
Jag tycker själv att detta sätt är prydligt och enkelt utan att det blir plottrigt, men vet också hur irriterad jag själv blir när jag går in på sådana här hemsidor med länkar till allt, jag vill besöka sidan, läsa om kaninen, klicka mej tillbaka och sedan in på nästa typ, inte klicka runt bland länkar och tappa bort mej själv.
 
Därför provade jag en "design" jag tänkt på rätt länge, den finns på en låst sida så ingen kan komma in på den, men jag kände att jag behöver lite åsikter om detta.
Såhär har jag tänkt mej, dock har jag "klassning" på två ställen och jag vill helst ha den längst ner så jag vet inte vad jag ska fylla tomrummet som blir efter "klassning" där uppe med, någon ide?.
Presentationen på kaninen kommer längst ner och kaninen ska dessutom få en snygg rubrik, men den måste jag koda dit och orkade inte gör det nu.
 
Åsikter?

resultaaat

Publicerad 2012-09-16 20:47:00 i tävlingsresultat,

Ja hur har ni det ute i världen? Saknat mej? Nää det tror jag inte.
 
Har officiellt anmält till SM nu, hujeda mej *pound head against table*, och Hanna ska ringa och hyra minibuss imorgon.. jeez we're actually doing this. Nåja resa med trevligt folk är aldrig fel!.
 
nåja, ni ska få en redovisning för gårdagen!
 
Banan var otroligt tunghoppad och det tog ut sin rätt på många kaniner.
 
Stellish var först ut, hon var inte sugen så hon fick inte vara med på bild (eller så ligger alla bilder som existerar på henne på Linas kamera och inte på min!).
Hon fick 5 fel.
 
Ayla sa "vadå tunghoppat?", sprang på 0+1 utan problem, rev dubbelkrysset i finalen då det åkte förbi en bil och hon tittade mer på den än på hindret. Vann och blev Champion i rak även i SKHRF, eller ja certet ska godkännas först givetvis!
 
 
i svåren gick demo på 1+2 i både kroken och raken och det räckte inte så långt tyvärr
 
i medeln sprang både Lea och Sickan på 1+0, Lea rev vattnet genom att tvärnita framför och stoppa ner en tass i den innan hon hoppade den, hon har ju knappt sett vatten, Sickan rev ett hinder hon kom helt galet på men eftersom hon var på gränsen till brunstig vågade jag inte ta i henne mer än nödvändigt så hon fick hoppa ändå. Båda fick dock pinnar och båda gick upp till svår, sickan i skhrf och lea i kaf.
 
Morris sprang fort fort på 1+0, rev dubbelkrysset då jag smackade och han släppte allt som heter fokus och bara sprang på den, så i finalen fick han sköta sej själv och nollade enkelt. var snabbaste ettfelaren så han fick sista pinnen.
 
Sen var Vimla med och lekte lite, själv tyckte jag hon var liten men alla andra tyckte hon var stor så jag kanske bara blivit hemmablind?

Rull rull rull

Publicerad 2012-09-12 04:25:50 i Allmänt,

beep beep out of the way!, i'm just tumbling down the hill!.
 
Det rullar på igen!.
 
Har skickat iväg min gårdsnamnsansökan och dessutom varit på kaningårdsinspektion hos Tina (Där allt såg jättebra ut!, hon är den första kaninmänniskan jag träffat som har två våningar i sitt kaninstall haha!).
Så går allt som det ska ska både jag och Tina få våra gårdsnamn snart, jag "siktar" på innan 2013, men det beror ju också på hur fort det går i förbundet. Gaaaah framgång!.
 
Utöver detta har jag som sagt renoverat min fyrfackare, eller håller på att renovera, för det är långtifrån klart.
Den här bilden är tagen innan jag satte på bakstycket, så föreställ er en vit vägg istället för att kunna se rakt igenom.
Man ser hur högt jag målade kallasfalt tidigare, halva väggen.
Tyvärr blev det väldigt mörkt i den här buren iom det så det blev att måla över med flera lager vitt.
 
Jag trodde aldrig att min fyrfackare skulle kunna kännas såhär fräsh igen, men den är kraftigt byggt och den är ju bara 4 år gammal så efter en del slipning blev träet nästan som nytt. Lägg på flera lager färg (plus kallasfalt i botten) och träet håller bra (sålänge de klåfingriga små jäklarna inte ÄTER upp den....).
Måtten är 120x60x60 och varje fack har en bodel som är något mindre än utedelen, tror bodelen är 50x60x60 och utedelen 70x60x60.
 
Jag måste säga att jag är glad att jag alltid gillat att snickra och därför hängt efter min käre far och lärt mej hantera skruvdragare, slipmaskin, sticksåg m.m, för jag trivs helt klart bäst ensam i byggandet, musik på och allt så som jag vill ha det, då mår jag bra!.
 
Här är en ganska bra bild på hur fyrfackaren såg ut från början och som synes blev det rätt mörkt i buren med kallasfalt så högt. Det som ska ändras på den nu är att jag bla ska vända bodele-luckorna (fint ord va?), de ska öppnas åt andra hållet liksom, sen ska benen bytas ut, de ska bli 50 höga istället för 20, sedan ska det på panel och tak helt enkelt. Så det är mycket jobb kvar även om det inte låter som det, och det är inte bara fyrfackaren som ska renoveras utan 3 st tvåfackare och en enfackare också... men siktar på att göra klart fyrfackaren först så vi kan få upp den innan vintern och sedan renovera de andra under vintern.
 
Nu blev detta väldigt långt men shit happens

carpe diem

Publicerad 2012-09-08 14:52:36 i Allmänt,

Jisses dagarna springer ifrån mej!
 
Jag känner att jag börjar komma på fötter sakta men säkert igen. Jag har fått upp lågan att fortsätta renovera min fyrfackare och känner att jag orkar och vill pyssla, plocka och städa i nya kaninhuset, förut var det mest "suck så det ser ut", nu är det mer "jag skulle så gärna vilja sätta igång med stenarna (som jag täpper till hålen i sidorna med så ev lösa kaniner inte sätter sej under huset) men jag hinner inte!".
 
Tänker nog gå ner till fyrfackaren snart, ska bara väcka mina arma fötter som sover haha, fyrfackaren är det massa målning kvar på så det prioriteras då det ska målas-torka-måla lite till-torka ännu mer-måla igen-torka IGEN.
Ja ni fattar grejen, jag målar så mycket jag kan och hinner och sedan tar jag allt mittemellan liksom.
 
Sen har jag tagit tag i gårdsnamnsansökan, har fyllt i blanketten så nu behöver jag bara en rekomendation och en gårdsinspektion sen ska allt skickas till SKHRF.
 
Nej nu ska jag dra på mej arbetsbyxorna och gå ner och måla lite till!

Mera tävlande

Publicerad 2012-09-05 20:28:00 i Allmänt,

Ja här kommer en jättedålig redovisning för hur det gått i helgen, jag minns helt enkelt knappt vad kaninerna gick på men jag ska komplettera senare.
 
Stella och jag slogs kan man säga.
 
Ayla sprang på 1+1 och kom tvåa?
 
(bild från kroken)
Isa vars som hon alltid är på dylta i rak, fattar inte varför jag envisas med att ta med henne när vi har rak på dylta :P
 
(bild från kroken)
Petrus gick på 7?
 
Demo fick 2+2?
 
I svåren brunstade Sickan ut sej, fjantkanin!
 
Lea sprang på 2+1? och tog sin andra pinne i rak medel
 
Mick gick nog på 2+2?, Hon har blivit en helt annan kanin, hon är inte stabil och hon går inte att lita på fullt ut, men det går att föra henne normalt utan att hon flippar ur, hon höll sej lugn hela helgen!.
 
Morris vann lätten på 0+0 och tog sista pinnen till msv
 
sedan hopapde vi längd.
 
Stella vann som sagt på 240
 
Sumo tog 220 och var nära på 240, kom tvåa
 
Isa hoppade som vanligt för högt över längdhindret, hon fattar inte riktigt längd, hoppar av galet och hoppar som sagt för högt, men 180 tog hon.
 
Fick lite av en chock när jag insåg att jag anmält Petrus till längden, stackars djur, nog för att han kan hoppa längd men ändå :P 180 tog han
 
Ayla har aldrig varit en hejar på längd men jag tror hon hoppade 180
 
Demo var tvungen att hoppa längd för KM, jag har alltid asgarvat åt tanken på Demo och längd, men Demos förmåga att aldrig ifrågasätta och bara hoppa gjorde att han relativt lätt tog sej över 140 och var ruskigt nära på 160, så han kan nog bli elit i längd också om han bara får prova på tillräckligt många gånger.
 
Där var lördagen slut och jag åkte hem och stupade i säng.
 
Söndagen bjöd på krok dubbla medel och svår
 
Lea gick på 3+1 och kom 4a?, pinne fick hon i alla fall, inte trodde jag min tysk skulle plocka svårpinnar haha.
 
Sickan gick nog på 2+0, pinne fick hon i alla fall
 
Morris och jag har inte börjat komma överrens riktigt i medel, lätt är en sak och medel en annan, han slarvade en hel del i båda, i första gick han på 3+1
 
(gammal bild)
Mick gick rätt bra, men tog ingen pinne
 
sen byggde vi elitbana
Isa hmm vad gick hon på? 4-5 kanske?
 
Stella gick på 2+1? i alla fall tog hon en rejäl tugga av mitt pekfinger, som syns i bilden haha!.
 
Petrus stackars djur, jag vet itne alls vad jag tänkte på när jag anmälde, nåja han fick nog 7 fel
 
Jag minns inte alls vad Ayla fick, 2+2 kanske?
 
Demo fick nog 3+2?
 
Nästa svår tog sickan pinne igen, huu fjärde krokpinnen!
 
Lea sprang på kanonbra på 3+2?
 
Morris och jag kom inte överrens i andra medeln heller, vi slogs nästan värre och jättekonstiga bommar ramlade 3+3
 
(gammal bild)
Mick proceedade med att ta pinne och bli svår, jeez!
 
Och det var den tävlingen!. Gabriella Ledin har plåtat alla bilder DANKE!!

Stop blowing holes in my ship

Publicerad 2012-09-05 01:33:43 i Allmänt,

Jag känner att ni förtjänar lite av en förklaring, jag har varit borta i en vecka, jag har dessutom tävlat och inte lagt upp några resultat.
 
Förklaring?:
 
Mitt liv är upp och ned just nu
 
Jag vill inte säga att jag är deprimerad, mår dåligt eller så utan faktumet är så att jag börjat jobba igen, samtidigt som jag ställer om dygnet, samtidigt som jag ska hinna med mina djur, samtidigt som jag ska få saker gjorda här hemma. Dessutom känner jag ett ohälsosamt sug att skrika ur mej alla frustrationer jag byggt upp på sista tiden om en viss människa. Detta är inget jag kommer ta här utan tänkte anfalla Kim istället. Utöver detta börjar jag på allvar bli riktigt jävla less på att jag fortfarande är sjuk och min vrist fortfarande inte är bra *insert cussing here*, detta betyder att jag fortfarande inte kan ut och springa som jag vill och behöver för att må bra.
 
Jag är rädd att Bloggen kommer bli lidande ett tag till men jag ska försöka få upp resultaten så ni som följer mej får veta hur det gick i helgen, jag kan sammanfatta lite kort med att Stella har varit på hugget, hon har alltid varit stabil på 2 meter i längd, men inte mer. Jag har alltid vetat att hon kunnat längre, men hon har aldrig hoppat längre än 2m.
I lördags var hon däremot på hugget och hoppade längd efter längd utan att riva, hon tog 220 i första, wow tyckte jag men när hon även tog 240 i första så kan jag inte sätta ord på känslan, det var något av en "vad hände?"-känsla.
Jag kände ju redan på 240 att det var för långt, så när vi längde till 260 visste jag inte riktigt vad jag skulle känna, hon hade inte rivit en enda gång hittils, hon hade tagit 240 i första, var det möjligt att ta 260? kanske inte i första men i andra?, eller tredje?. Jag vet inte om jag ärligt kan skriva "tyvärr" klarade hon inte 260, för när kaninen klarat 240 i första då klassar JAG kaninen som duktig längdkanin och klarar inte kaninen längre så är det skitsamma, för man kommer bra långt på 240.
 
Jävlar vilken lång text, jag är väl stolt över min dam som även tog sej en tugga av mej på söndagen
yuck.
 
annars så tog Sickan två svårpinnar i krok och har nu 4pinnar, huuu.
Lea tog en pinne i svår i krok och en i medel i rak.
Mick gick upp till svår, what the fuck should i do there? den kaninen får INTE hoppa svår...
Morris tog sista lättpinnen i rak, vann klassen.
 

Om

Min profilbild

Jansson

Kaninhopparnörd på riktigt blir man först när man kan stå rakryggad och säga det högt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela