Arrowshk

You give up a few things, chasing a dream.

resultat

Publicerad 2013-04-27 22:38:54 i tävlingsresultat,

Demo sprang på 7+4
 
Trick gick på 8+3
 
Aylas tid gick ut typ 3 sek från målet då hon brunstat en stund mitt i banan
 
Klotter och jag satsade men fick ändå ett fel för mycket 3+2
 
Tara och jag börjar komma överrens, nu ska vi bara fnslipa lite på samarbetet.
 
Morris vann medeln på 0+1 och gick upp till svår
 
Vimla som det inte finns bild på debuterade medel på 6 fel, brunstmaja som inte fattade att hindren blivit både högre och längre :P
 
Siba gick på 0+1 och tog sista pinnen till msv
 
Bilderna har Erika och Gabriella fotat!
 
Nu ska jag sova, för det är tävling imorgon igen!

Stämmanfilmen

Publicerad 2013-04-23 02:14:00 i Allmänt, Videobloggar,

Världen borde igentligen inte få se dessa klipp
 
men istället för att skämmas och undra hur dum man kan vara så delar jag med mig av våran knäppa resa
 

Stämman 2013

Publicerad 2013-04-22 13:29:26 i Allmänt,

En helg på gotland har kommit till ända och idag fick jag vakna i min egen säng.
Jag filmade hela resan, och när jag la ihop alla klipp (förutom typ två) så slutade det med att filmen blev 51min lång.

Jag ska titta igenom den och kanske klippa lite någonstans etc etc, sen åker den upp på YT.
 
Mina små bäbisar har blivit stora bäbisar, Las blir 2v idag, Stellas blir 2v imorgon och Maydens blir 4v imorgon.
Jag tänkte försöka fota lite bebisar och springa lite med Trick och Siba(Molly) som bor här på foder och ska bli lite hurtiga. sen ta tag i lite med klubben och bergslag

Kaninpresentation #10| Sherlocks Nattens Demon

Publicerad 2013-04-20 15:00:00 i Kaninpresentationer,

Sherlocks Nattens Demon
Demo är född 18 aug 2010, han är en viltgråbrokad harkorsning efter Grenens Ch Impressions of Diamonds och Grenens S Ch Pacifica.
Efter att min älskade Pricka försvann så sa jag 'aldrig mer en hare', och ändå sitter jag nu här med världens roligaste harkorsning, hur gick det till?.
 
Demo kom på foder till mig när Sandra hade svårt att få ungarna sålda, och vi kom inte alls överrens. Jag tackade gudarna att han bara bodde hos mig på foder, för jag såg inget lockande alls i den lilla skrangliga haren.
 
Det dröjde dock inte särskillt länge förrens Sandra kom och hämtade honom, för han skulle levereras till sin nya ägare.
Av någon anledning flyttade han dock inte, utan blev kvar hos sandra, varför vet jag inte och det är inget jag grävt vidare i.
Sedan bara blev det så en dag att jag åkte till Sandra och hjälpte henne träna hennes bäbisar, varav jag fick prova Demo, som aldrig i sitt liv sett ett hinder men bara sådär hoppade en hel lättbana utan problem.
Demo kom ännu en gång till mig då jag inte kunde hålla mig och även om vi bara hann tävla en gång innan han flyttade vidare på riktigt så var det en kul upplevelse.
Demo har dock aldrig varit den mest personliga kaninen och han tar inte särskillt mycket plats, därför tog det inte lång tid innan jag gick vidare med mitt och tiden med Demo var ett minne blott.
Men på SM 2011 hade Sandra med sig en extra transportbur, och jag fick höra att hon skulle få tillbaka Demo, han hade tydligen huggit sin ägare och hon ville inte ha kvar honom. Jag kunde inte alls få ihop det, snälla, harmlösa Demo vet inte ens hur man gör sådant. Svaret fick jag när jag fick en mager och rädd harpalt i famnen som bara utstrålade stress.
 
Det var inte att diskutera, Demo skulle få komma till mig igen, och den här gången skulla han stanna på riktigt.
 
Demo åt upp sig och blev en glad kanin igen på rekordtid.
vi började hoppa och utvecklas och idag är han Svensk mästare i höjd där han även har 2 cert, minimästare i krokig bana och en kompis för livet.

Kaninpresentation #9| Flamencos Serifos

Publicerad 2013-04-19 15:00:00 i Kaninpresentationer,

Flamencos Serifos
Sumo är född den 20 april 2010 (och fyller alltså 3 imorgon!), han är en G/S Japanmantlad vädurskorsning efter Mr. Bump och Flamencos Sigma
Sumo är en stor och rätt grov kille, han är genomsnäll men mycket osäker.
Jag har alltid varit väldigt förtjust i japantecknde kaniner, och just japanbrokade är ju ännu snyggare.
Hanna beslutade sig för att visa bilder på underverken och efter rätt lång tid slutade det med att Sumo fick åka hela vägen från skåne till örebro en tidig morgon.
 
Sumo klättrade fort i klasserna, och iom det kom osäkerheten som ett brev på posten, han sparkade på hinder och blev bara räddare och räddare.
Jag tog honom ur banhoppningen och provade längd istället. Längd är något han klarar av att hoppa utan att stressa upp sig av någon anledning, där får han mycket yta och plats att läsa av innan han hoppar och vet precis vad han ska göra.
Det är synd att Sumo är så osäker, för han kan hoppa hus bara han försöker, men som det är nu får vi nöja oss med längdhopp och hoppa lite utom tävlan bara för att hålla igång, och det går ju bra.

Kaninpresentation #8| Pilvikens Lamborghini Diablo

Publicerad 2013-04-19 00:20:00 i Kaninpresentationer,

Pilvikens Lamborghini Diablo
Sune är förr den 8 september 2009. Han är en Gul/Svart Japanmantlad vädurskorsning efter Eminos Aldrig Livligare än Mig och Need For Speed Hot Pursuit.
Sune fyller fyra i år, men det syns inte, han har samma gamla baby-look i ansiktet som han hade när han kom hem till mig som 7v-unge.
Söt som socker är nog ett citat som passar otroligt bra in på Sune, för söt är han, utan tvekan.
 
Jag har alltid haft rätt bra med självbehärskning när jag tittat på till salu annonser, och Sune är den första och enda impulsköp jag någonsin gjort.
Det är en lite rolig historia bakom köpet av Sune, för jag tingade honom kvällen innan SM i skåne och eftersom jag inte skulle dit själv men några klubbkompisar skulle dit så var det bara att packa sig iväg till Hanna Ericsons kainstall tidigt på morgonen för att lämna pengar. Till häst.
Dem skrattade rätt bra när jag och min tjocka ponny med björnpäls kom lullande sådär klockan 6 på morgonen för att lämna pengar.
Sedan sent på söndagen kom Sandra med Sune och lämnade honom.
Sune har verkligen aldrig varit hinderklok, han tuffar på och bommar och plank flyger åt alla håll, men vi har kämpat oss upp till msv och det är lite högt och långt när man inte hoppar ordentligt, så Sune stannar mest hemma och ligger i gröngräset istället för att följa med ut på banan och hoppa.
 
Sune är en väldigt trevlig krabat som är positiv och glad på det mesta, men en aning lömsk är han allt, han satte hela läppe-campingen i högsta växel när han lyckades med konststycket att spränga ett kompostgaller och dra utmot ett stup. Det slutade med att Fredrik dök i en hög brännässlor och fiskade upp en snurrig Sune.

Tävlat, wohoo

Publicerad 2013-04-14 22:25:00 i Allmänt, tävlingsresultat,

Känns som att man börjar komma igång nu.
 
Lördag var ett helvete att arrangera tävling, regn, rusk och slask.
Jag ska bespara er resultaten därifrån för på 8 kaniner fick jag 1 pinne
japp, ja tar igentligen nederlag, om det inte varit så att jag kände mig som en nybörjare och bara förstörde för mina kaniner. Sen var inte stämningen särskillt bra.
Nä lördagen glömmer vi.
 
Idag (söndag) var en betydligt skönare tävling, solen tittade fram ibland och inget regn, lite vind men inte så farligt.
Det var så att jag knappt vågade känna efter när jag vaknade på morgonen, hur död är kroppen efter en kall dygnsur dag liksom, lägg till sömnproblem i några nätter innan det och ni förstår ens ångest på morgonen. Trots det inga "Ska jag stryka mig?" tankar som jag normalt sätt annars alltid tänker innan jag tagit mig ur sängen på morgonen. Jag såg fram emot en till dust med Tysken som jag inte lyckats med igår.
Upp och klä på sig bara, och jag kan säga att fötterna var döda, gjorde så förbannat ont att gå.
 
 
 
Vi började med krok lätt, där Vimla dubbelnollade enkelt och vann och gick upp till medel.
 
Sedan krok lättny, där tysken gick OK på 2+0 och tog första pinnen
 
Sedan byggde vi om till elit.
Demo lyfte sin tjocka mage över 5 hinder och rev 7.
 
Ayla var fortfarande arg sen igår men gick ok 3+2?
 
Sam gick ruskigt bra på 2+2, känns som att fyra år på banan har gett lite, jag har äntligen börjat hitta rätt knappar på killen, synd att jag inte gjort det tidigare, då kanske vi kunnat plocka några cert i alla fall, nåja, vi får nog nöja oss med det vi har.
 
Vi sänkte till svår, Där Mick sprang på jäääättemånga fel och jag lyckades coacha Klotter genom på 3+2.
 
Sänkte yttligare ett snäpp och det blev dags för medel.
 
Morris sprang säkert på 0+0 och vann
 
Tara och jag slogs som vilda bestar men hon började hoppa ordentligt när jag inte gav mig, 7 fel fick hon. Skiter totalt i om hon river, den dagen vi kommer överrens kommer inte hindren vara några problem, för nu hoppar hon ur jättedumma vinklar och kommer fel och allt möjligt bara för att jag fokuserar på EN sak, FRAMÅT.
 
Lätt nr två fick jag slåss igen, men denna gång med tysken. Tysken bestämde sig för att jag tänker INTE gå åt det hållet, varav jag vägrade lyfta och bara tvingade henne över. Någon är van vid att få som denne vill.
Det är bara att gilla läget, hoppa ordentligt och allting blir 100ggr lättare typ. Nåja 0+0 och första vinsten och pinne nr två.
Bilderna är plåtade av Linnea Porsemo
 
Huga, jobbiga dagar, men nu får jag vila, ett tag i alla fall för imorgon ska vi hämta 450kg hö (YAY).
 
Kollade Stellas barn när jag kom hem, ska kolla Leas och Maydens sen också.
En bäbis har gjort någonting med en tå märkte jag för några dagar sedan, den är helt svart och kommer förmodligen dö helt och trilla av (tån, inte bebisen).
 
Och för er som läser min blogg. Jag behöver namnhjälp
Kulltemat är Let och namnet ska vara på engelska, inte för långt och innehålla ordet Let.
Namnen som redan finns är:
Live and Let Go
Never Let me Go
Let forever be
 
Peace OUT

Det går bra nu!

Publicerad 2013-04-12 00:06:54 i Allmänt,

tävling hela helgen, burar under renovering och alla honor tar hand om sina bebisar, samt att det är hemliga planer på G.
 
Som sagt
 
Det går bra nu!

Babyboom

Publicerad 2013-04-11 00:54:45 i Allmänt,

Ja jag glömde ju blogga förut.
mellan 13.30 och 13.45 föddes kull nr 3
tre madagaskar och en japan.
Stora klunsar till nyfödda småglin
 
Jag är SÅ nöjd, snålt med japan men jag tar vad jag får.
 
sen bjuder jag på en bild på Cockosbarnen som jag faktiskt vågade plocka ur boet förut
Och ja, Stellas nyfödda är större än Leas dygnsgamla.

Nu händer det någonting

Publicerad 2013-04-10 10:25:11 i Allmänt,

Stella bäddar för fullt, så nu är kull nr 3 på G.
 
Full inzoom med iphone i mörkt rum ger tyvärr ingen skärpa, men en bild är alltid kul att ha.

kull nr 2

Publicerad 2013-04-10 00:35:14 i Allmänt,

Då har Lea fått 4 små efter Cockos.
2 svarta
1 svartbrokad 
1 madbrokad(?)
 
Världens sämsta bild, men så går det när man har en osmidig kamera och kaninen lägger dem under sitthyllan
 

late night blogging

Publicerad 2013-04-08 00:09:07 i Allmänt,

yup.
 
Maydens barn växer så det knakar, ottrarna (japp det är otter, de har gulnat) är fortfarande klunsar jämfört med den gula, men den gula är på väg ikapp.
 
Karin kände på Stella och Lea idag, och hon tycker att både Lea och Stella känns dräktiga. Lea aningen mer dräktig än Stella men håller med om att Stella är betydligt större och bara storleken borde betyda att någonting bör finnas där.
 
Så jag hoppas.
 
Lea går in på dag 30 imorgon(idag) och beroende på när Stella tog sig så går hon in på dag 27-29 imorgon(idag).
 
i cross my fingers
 
en pytteliten Mick på bild

Ny hemsida

Publicerad 2013-04-04 00:19:55 i Allmänt,

japp det är på G!
 
eller ja, inte en helt ny hemsida såklart.
men renovering
 
sneak-peak
 
Vi får se om jag lyckas skapa något jag är nöjd över

kullar

Publicerad 2013-04-03 19:19:01 i Allmänt,

Don't get me wrong, det är jätteroligt att avla, men skitjobbigt att leta hanar.
Nu är jag ju så lyckligt lottad i år att jag fick låna två hanar jag gillar (och jag är ganska kräsen) så jag känner att jag kan sit back and relax a bit. Det är april och jag har redan en kull och två honor parade.
Lea och Stella verkar dräktiga, Stella kan jag dock inte svära på att det är bäbismage, det KAN ju vara kakmage haha.
Nej men Stella är stooor, jag fick en chock när jag tog upp henne för några dagar sedan efter en stressig vecka där jag inte hunnit/orkat pyssla med henne.hon är stooor. Det verkar vara tredje försöket gillt på Stella (suuuck), å andra sidan fick hon ju ställa upp på SM vilket hon.... även hade fått om hon fått kull första gången *facepalm*, men det blev nog bäst såhär, då var hon ju hyfsat i form på SM ändå.
Sen är tanken att hon ska få sista kullen 2015, beror lite på om jag hittar någon trevlig hane i närheten eller om jag har någon själv, samt resultatet av denna kull. Vi får se helt enkelt.
 
Lea kan jag inte svära på att hon är dräktig, hon har blivit större men ingen direkt gravidmage, dessutom fick jag blåhålla henne när jag skulle känna för hon for åt alla håll... dampfia.... nåja där får vi se.
 
Lea är ju tänkt mer i avel än mina andra, men även där måste man ju se första kullen och etc, det kanske är roligare att tävla henne istället för att ta kullar.

they're driving me insane

Publicerad 2013-04-01 03:37:38 i Allmänt,

först blir den ljusa ungen gul, fine det misstänkte jag från början, sedan blir två viltblå viltgrå, varav en av dem är den övermantlade, samtidigt blir två viltblå någon knasig färg som liknar white svart.
 
Jag sitter inte alls på kaninfarg.se och jämför bilder och skit...
 
Hur ska det här sluta? Har Mayden varit otrogen och Ascot nu tänker begära ensam vårdnad om sina barn? för jag tror verkligen inte att Ascot fixar att ta hand om sina små, då måste han nog göra ett könsbyte först och det kostar pengar. Han kanske kan stämma Mayden och göra ett könsbyte för att sedan kunna ta hand om sina små... men vid det laget är de nog stora nog för att klara sig själva...
 
Imorgon följer kameran med ut och bilderna hamnar på internet för att sedan trakka kunnigt folk.
 
det här är ju sjukt!

Om

Min profilbild

Jansson

Kaninhopparnörd på riktigt blir man först när man kan stå rakryggad och säga det högt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela