Arrowshk

You give up a few things, chasing a dream.

Here we go again

Publicerad 2013-03-30 18:09:32 i Allmänt,

Då ska vi se.
 
Jag har tävlat i helgen, med Karins små, därför kommer ni inte få några resultat eftersom jag typ inte alls höll koll på hur mycket vi rev. Jag förstod mig inte på Karins kaniner och de förstod verkligen inte mig haha :P
 
Jag har ju också fått hem en till kanin, En tysk som Karin fött upp.
Väldigt lik min Lea måste jag säga, dock en aning mer högrest.
Otroligt rolig kanin, otränad och omusklad men efter lite arbete kan hon nog bli minst lika rolig som Lea.
Jag tävlade Molly igår och hon gick på 1+1, tyvärr räckte det inte till pinne den gången men vi har tid på oss.
 
Idag fick hon även flytta in på hemsidan
 
Utöver det rullar det på bra.
Bebisarna börjar få päls och den ljusa är viltgul rödförstärkt övermantlad, inte viltisabella.
Alla lever och är spralliga och mamma Mayden är väldigt beskyddande över de små nu när hon insett att hon faktiskt MÅSTE ta hand om dem.
 
Stella blir större och större, om det är bebisar vågar jag inte säga men hon har ökat i omfång och jag hoppas!.
Lea känns som Lea.... tjock men inte dräktig. Tiden får utvisa. Lea har gått 3 veckor idag och Stella går in på sin 3veckors dag imorgon.
 
 

första kullen är född

Publicerad 2013-03-26 18:14:17 i Allmänt,

Japp, Småsyskon till Bombaysarna är nu födda på dag 30.
 
Tyvärr hade Mayden inte riktigt ställt in sig på att bli mamma och hade visserligen matat dem men inte bäddat ner dem, så det var en hög kalla, ledsna bebisar som fick följa med in och tina upp på min mage under täcket.
 
senast jag tittade till dem så levde de och mådde jättebra och fortsätter Mayden mata dem och ser till att inte lämna stackarna sådär så ska det nog gå bra.
 
Färgerna är fyra viltblå varav en övermantlad och en ljus som jag misstänker är viltisabella. Och jag känner redan nu att är den viltisabella så kommer det bli HÅRT att släppa den.
 
Utöver det så rullar det på, ingen tävling med mina små för mig ännu men jag åker till guldsmedshyttan och tävlar ett gäng av Karins små. Vi får väl se hur det går med det.
Har också erbjudit mig att ta en av Leas kullsystrar som ska flytta tillbaka till Karin. Endast på foder dock men det kan bli spännande. Så det blev till att kånka bur idag.
 
Har också fortsatt på fyrfackaren och den har nu alla dörrar på plats (wihoo).
 
Har även känt lite på Stella och Lea och de har lite mage, men jag vågar inte hoppas på något ännu.

Pessimist

Publicerad 2013-03-21 20:34:00 i Allmänt,

Yes nu är jag tillbaka igen.
 
Stella mår bra, hon kom igång under natten där så vi slapp åka till vet och krångla, hon mår nu bra men är inte helt 100% än, pälsen är fortfarande skabbig och glanslös men vi är på G igen. Jus nu ber jag mest till gudarna att hon är dräktig.
 
Mayden har 5-6 dagar kvar, helt sjukt vad tiden går!.
Och igår fyllde mina små bombaysare 1 år, som snart ska få småsyskon då :D.
 
Jag har då av förklarliga anledningar inte tävlat något, åkte till våran tävling den 16de mars ändå för att döma lite.
Det var ju sådär lagom kul att åka direkt från nattjobb till tävling, för att sedan vara tvungen att dirigera om hela ÖLKH till en annan grusplan då våran vanliga grusparkering (som vi visserligen inte varit på på kanske 2 år) visade sig bli smockfull och ha betalningsparkering... Dem har ju smällt upp någon stor byggnad där under tiden vi hållt till i karslund och de skulle tydligen ha något sportarrangemang.... jisses men det löste sig... och Linnea med telefonskräcken trotsade sin fobi ganska ordentligt den morgonen.
 
Sen var det bara att slänga upp en bana, och ja det blev väl ingen märkvärdig bana, ganska enkel i slutet då det blev rätt halt där. Men för att vara stressbyggd av mig så var den väl OK.
 
Gissa vem som åkte hem och stupade i säng efteråt?.
 
Sen dess har det inte hänt så mycket, ÖLKH planerar nybörjarkurs i slutet av april/början på maj så för er örebroare som är sugna på kaninhoppning ska hålla utkik på ÖLKHs hemsida olkh.skhrf.com, jag kommer förhoppningsvis komma ihåg att nämna något på bloggen här när det närmar sig.
 
och ja, idag är det exakt 3 månader sedan finaste Isa flög vidare <3

Då var det våran tur...

Publicerad 2013-03-14 20:27:04 i Allmänt,

Efter kista var det några kaniner som blev dåliga, även kaniner som inte varit på kista men haft kontakt med kaniner som varit där blev dåliga, så någon sorts virus är det ju. Jag klarade mig dock, alla var lagom medtagna efter att ha pendlat fram och tillbaka och tävlat i stockholm i fyra dagar men ingen blev dålig.
 
Men nu efter SM var det dags. Kom ut igår och Stella vill varken ha hö, pellets eller godis. Några torkade maskrosor gick ned men inget annat. Trodde hon var uttorkad och skulle komma igång igen så fort hon fick i sig lite vatten och hon mådde bättre, men snart ett dygn senare och hon tvärvägrar fortfarande att äta.
 
Haft lite Smskontakt med Lina också, det finns några lediga tider på selvens imorgon så kommer hon inte igång under natten så får vi åka in och se om de kan göra mer än vad jag kan.
 
Har tryckt i henne lite critical care, vätskeersättning och miniform, mer vågar jag nog inte göra då magen inte ska slå bakut.
 
Hon rör sig och är hyfsat pigg, samt att hon jagade ut farsan ur rummet nyss haha så hon är ju inte döende för stunden.
 
Men ja tävling på lördag blir det inte, har ju ingen lust att sprida det vidare till andra.

SM resultat

Publicerad 2013-03-12 12:22:48 i Allmänt,

jag har varken haft ork eller tid att skriva här, söndag kväll kom jag hem, matade och parade kaniner och stupade sedan i säng. igår höll jag på länge med komposten och annat inom styrelsen i ÖLKH som behövdes tas tag i.
 
iallafall nu vaknade jag och kände att bloggen behövde tas tag i.
 
 
Stella var först ut, och hon sprang snabbt på 1 fel och 25 sek och ledde faktiskt en bra stund på det.
i andra omgången rev hon ett och sedan dunderkrashade hon ett när jag stod emellan henne och ett hinder för att vara övertydlig att jag skulle korrigera och hon inte fick hoppa... men damen hade andra tankar och bommarna bara flög när hon for förbi mig... nåja i mål på 2 fel och vi låg trea ganska länge. Pratade sedan med ganska många om Stella och jag försäkrade dom att näääe hon håller inte imorgon, hon kommer förmodligen vara trött och tvär.
men ja stella låg på plats 5 inför finalen och när hon sprang på 2 fel lika fint som tidigare så hoppade hon upp sig till en 4deplats. fjärde röda SMrosetten för Stella.
 
Längden gick också bra, 200 hoppade hon och var jättenära på 220. Räckte dock inte till plac.
 
 
Lea tyckte lokalen var skum och varierade mellan att hoppa de stora hindren och riva de små. hon slutade till slut på 6+8 och fick följa med tobbe hem och träffa cockos istället för att hoppa final.
 
 
Ayla var på sådär humör. Gick bra i grunden på 2 fel och låg i topp tio ett tag. Tyvärr hoppade hon ner sig rejält i andra omg när hon gick på 4 fel. I finalen gick hon nog på 3? nåja, precis utanför placering men en rosett fick hon.
 
 
Sumo hoppade bara längd, men han kändes bara tung och det var ett mirakel att jag ens fick honom över 180.
 
Sådärja, då fick ni lite resultat. Nu ska jag fortsätta med komposten och sedan gå ut och para stella igen

Snart åker vi mot SM

Publicerad 2013-03-08 22:03:40 i Allmänt,

Då är det snart dags, Julia och jag ska gå och lägga oss nu, 4 ringer klockan imorgon och klockan 4.45 kommer Lina och hämtar oss, sedan rullar vi mot gävle!
 

allmänna tankar

Publicerad 2013-03-08 05:41:26 i Allmänt,

Oj så tiden går, imorgon vid den här tiden sitter vi i Bobek och antingen så slaggar hälften av oss eller så kan ingen av oss hålla käften.
 
Idag ska jag tvätta, märka och fixa ordning alla transportburar, hämta Julia på resecentrum och handla lite matsäck och se till så allt blir packat ordentligt. matsäcken hade varit färdig vid det här laget om det inte vore för att farsan inte förstår vad 2st betyder.
Jag behöver matsäck till två dagar och han köpte en drickyoughurt och en keso :(, och eftersom jag är laktosintolerant och vårat lokala Ica inte har de i laktosfria varianter så får vi antingen välja coop i stan eller ica i fjugesta... yeck.. aja shit happens.
 
Gick loss på kaninburarna för någon dag sedan och städade ur, har bara Taras bur kvar och den behöver jag inte ta om jag inte hinner idag. Skulle vara skönt att städa ur den gamla enfackaren på gården också så jag kan rulla ner den till källaren och påbörja renovera den med.
 
Kände på Mayden igår, observera att hon ännu inte gått två veckor än och hon är smällfet, riktig gravidmage!.
Lycklig Linnea?, yes wery much so, mååånga bebisar vill vi ha :D
 
Och ja, jag har i princip bestämt mig för att Lea kommer gå tom också. Det känns liksom som så att Cockos kommer vara jätte ointresserad av en halvbrunstig tysk som bara flänger åt alla håll. Nåja, förhoppningsvis (och jag förstår inte att jag faktiskt säger det här) så går hon inte till final så kan tobbe ta med henne hem till sig på lördagen och para.
 
Och sen ska jag para Stella igen, hurra....

Kullplaner

Publicerad 2013-03-01 02:42:22 i Allmänt,

Då var det äntligen bestämt intill sista lilla detalj.
 
För en vecka sedan hade jag ingen aning om vilken hane jag skulle ha till två av mina honor, men nu slutade det till slut såhär:
 
Mayden och Ascot, parade 24 Feb, ungar beräknade ca 26-27 mars
 
Stella och Petrus, paras 10 Mars, ungar beräknade ca 10-11 april
 
Lea och Cockos, paras 9-10 Mars, ungar beräknade ca 9-10-11 april

Om

Min profilbild

Jansson

Kaninhopparnörd på riktigt blir man först när man kan stå rakryggad och säga det högt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela