Arrowshk

You give up a few things, chasing a dream.

Kaninpresentation #14| Grenens Trial To Triumph

Publicerad 2015-01-10 17:05:00 i Allmänt, Kaninpresentationer,

Grenens Trial To Triumph
Vimla är född 25 maj 2012. Vimla är efter Grenens Ch Dreamer of Paradise och Grenens Gd Ch Magical Fairytale.
 
Jag har länge varit sugen på både ett Irisbarn och ett Microbarn, så då slog jag två flugor i en smäll och skrev till Tina och frågade om det kanske fanns en fin japanhona åt mig (jag har alltid gillat japan).
Och visst fanns det det.
 
Världens minsta lilla Vimla flyttade hem till mig på en tävling, hon var redan från början väldigt kaxig men hon var aldrig elak.
Vimla är rakt igenom en väldigt vänlig kanin, hon kan morra om hon känner sig trängd, men annars är hon som sagt en väldigt snäll kanin.
 
 
Vimla växte upp till en väldigt nonchalant hoppkanin, hon brydde sig inte nämnvärt över plutthindren som stod i hennes väg. Lätt gick fort, och snart var vi i medelsvår. Det gick inte lika bra.
 
Vimla försökte fortfarande hoppa hindren som om de inte var alls större än ett lätthinder, och bommarna flög. 
Vimla fick vila, hon fick några månaders paus och sedan tog jag med henne igen.
 
Det var som om någon tryckt på en knapp, helt plötsligt var medelsvårhindren inga problem längre, de seglade hon lätt över, både dem långa som dem höga.
 
Vimla tog sedan pinne på svårdebuten, och nu har i tyvärr inte startat så mycket mer efter det, så vi hoppas på att 2015 blir ett bra år.
 
 

Lite kondisträning

Publicerad 2015-01-08 16:50:42 i Allmänt, Träning,

Mina djur är något av det bästa jag har, problemet är bara att jag har 17 kaniner men så lite dagsljus om dagarna.
Jag går i skolan till 16 tre av fem dagar, vilket betyder att jag åker hemifrån innan solen stigit upp på himlen, och jag åker hem efter att solen har sjunkit. Det är alltid mörkt.
Därför har det blivit begränsad utevistelse för mina små, men jag har bestämt mig lite för att kaninerna bryr sig inte om att det är mrkt och dåborde inte jag heller bry mig, ut och gå kan man göra ändå.
 
Så idag tog jag med mig ett par stycken ut i lervällingen.
 
Sladden
Istället för att skriva vad vi behöver träna på, för det skulle bli en hel roman så kan jag skriva vad vi INTE behöver träna på:
Ilskna blickar och svordomar...
 

Kenny
Hon är en ganska simpel kanin att föra, hon går dit man ber henne, men det kommer krävas massor med träning och tävlingar innan vi arbetat ihop oss.
Kenny är en kanin jag helst inte vill störa så mycket, hon klarar sig bäst själv. Dock har hon nog inte fått sköta sig själv så mycket tidigare, och Rom byggdes inte på en dag, så tålamod, tålamod och lite mer tålamod så ska vi nog kunna klara av varandra vi med.
 
Lea
Fort gick det kanske inte, men hon väljer lite andra vägar än dem andra, så vi fick nog lika mycket träning ändå.
 
Morris
SWOSH, lättstyrd jäkel som går dit jag ber honom om, nästan lite tråkigt att inte ha något att arbeta med... men man ska inte klaga.
 
Demo
är den som chockade, jag trodde ALDRIG att han skullespringasom han gjorde, han kutade, fullt ös hela rundan... Gamla segpropp liksom, nu passar det att springa...
 
Efter dessa började jag bli ganska trött, både på bråkiga kaniner (framförallt Sladden är sjukt jobbig för psyket...) och öht. jag har ju inte så mycket kondition själv att skryta med direkt... Så jag bestämde mig för attsluta med dessa och ta några imorgon också istället för alla på en gång.
I helgen hoppas jag kunna hoppträna lite igen, vill komma igång ordentligt 2015,och det gör man inte genom att sitta i soffan och lata sig.

Inte lyckad kull

Publicerad 2015-01-01 12:27:53 i Allmänt, Avel,

Det går kanske inte sådär jättebra just nu.
 
Vimla satte äntligen igång att bädda imorse, på dag 33.
Jag blev jätteglad och kände hur en av de där stora tunga stenarna lyftes från mitt bröst.
 
Dock tog det en stund innan hon väl kom igång, och när hon väl gjorde det tog det ännu längre tid innan det faktiskt hände något alls. hon satt länge med nosen under sig och värkarna var riktigt tydliga, sen började hon helt plötsligt slafsa i sig en moderkaka (exakt det man vill se när man dricker sitt morgonte..).
 
Hon skuttade dock snart därifrån, inga ljud från ungen så jag förstod ju att den var bortom all räddning, och mycket riktigt.
 
En stor blå, väldigt fin bäbis men väldigt stor låg väldigt stilla i boet.
Vimlis var på ungen flera gånger, tvättade och rafsade på den för att få igång den, men såklart hände inget.
 
Nu har jag plockat bort ungen och Vimla är i full gång med att städa buren från blodrester, det är sjukt vad dem är effektiva, allt med minsta droppe blod på äts upp och lukten elimineras.
 
Så nä, avelsåret 2015 kan ju bara bli bättre.

Om

Min profilbild

Jansson

Kaninhopparnörd på riktigt blir man först när man kan stå rakryggad och säga det högt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela