Arrowshk

You give up a few things, chasing a dream.

I've failed you again!

Publicerad 2012-12-31 00:39:00 i Allmänt,

ja let's face it, jag klarar inte av att hålla igång en blogg ordentligt, jag hoppar mina kära följare inte övergett mej helt men jag förstår om ni gjort det.
 
Det har hänt MASSOR under dessa två veckor som gått sedan jag skrev sist.
 
Först och främst så har min älskade Isa fått sina vingar, jag kom ut och skulle fodra och såg att isa varken druckit eller ätit, men hon satt och tuggade på ett höstrå så jag tänkte att såå illa kan det ju inte vara.
Jag öppnade buren och lockade på henne, då tog hon ett vingligt skutt mot mej och jag blev genast mer orolig.
 
Upp med kaninen i famnen, magen kändes helt tom och hon hade tappat en del. Jag vände henne upp och ned för att titta på tänderna men då fick hon svårt att andas och började sprattla.
 
Hon skulle få följa med in där jag skulle tvångsmata henne och trycka i henne vatten, men jag var tvungen att slänga till de andra mat först så jag slet ner en transportbur och tryckte ner en filt i den. Där någonstans började hon få riktiga problem med andningen och sprattlade i panik för att ta sej ur min famn, hon kände sej förmodligen kvävd trots att jag försökte stötta henne underifrån istället för att lyfta under magen.
 
Sen gick allt väldigt fort, hon började bli slapp och jag la ner henne på höbalen och försökte skaka liv i henne igen.
 
Jag grinade värre än en fontän och det första jag gjorde när jag kom in var att rycka ner alla hennes rosetter från väggen, jag orkar inte se dem.
 
Sov gott älskling <3
Isa, eller Eneboängens Ch Queen of Egypt Sun
210807-211212
 
Sedan har Stella och Amaranth gått tomma båda två, Stella är omparad och Amaranth ska paras om.
 
Jag är anmäld till kista, tanken var Isa, Ayla och Lea alla dagar och Mayden och Sam byter av varandra.
Nu fick Sickan ta Isas plats, men efter en träning hos karin idag känns det inte helfel för hon hoppade faktiskt bra och bjöd på.
 
Sedan har jag även slängt mej in i hobbyverksamhetens värld, vad det handlar om berättar jag inte nu, men inom en månad ska jag förhoppningsvis vara igång!

day 27

Publicerad 2012-12-16 02:35:30 i Allmänt,

MAHA!
 
Stellish är nu officiellt på dag 27-28!, om hon nu är dräktig vill säga...
Blä, förut kunde jag känna rätt tidigt om de var dräktiga, men efter att jag haft fel ett par gånger så litar jag inte längre på mej själv i det läget.
 
Jag tyyyyycker hennes mage känns mer dräktig än 'filled with food' men jag vågar itne säga nåt, jag vet hur duktig jag är på att hoppas för mycket..
 
Amaranth har jag inte fått peta på, hon knorrar så fort jag försöker lyfta på henne och beter sej som en käring, och eftersom hon är mer boll än Stella är det inte lika lätt att bara dra handen runt henne och lyfta upp henne, då kärringar hon sej och studsar undan, vilket har resulterat i att jag halvt gett upp om henne, men jag ska skärpa mej och plocka ut henne också och känna lite, Amaranth vill gärna ha allt serverat på silverfat hahaha :P
 
Nu har jag också gjort klart klubbtidningen komposten, jag hade så mycket på hjärtat att jag skrivit alla texter förutom en själv och fotat alla bilder förutom en själv, men till nästa tidning vill jag allt ha in lite nytt från våra medlemmar och se till att göra en tidning med många av dem involverade och inte bara mitt babblande :P.
 
Funderar på en följetång om Stellas kull där man får följa ungarna från dag ett och sdan följa den ungen jag behåller tills jag inte orkar skriva om den längre haha, men kan bli lite knasigt i början då tidningen ska delas ut var fjärde månad och let's face it, från dag ett till fyra månader händer det ju en del...
 
Nåja, spekulationer hitan och ditan.

rosettips!

Publicerad 2012-12-14 17:54:00 i Allmänt, Tips & Tricks,

att hänga upp rosetter på väggen kan vara en pain in the nuts sometimes, speciellt om man vill ha det snyggt.
 
Lättast är nästan att sätta upp en smal pinne som man målar t.ex. vit eller någon annan neutral färg.
Själv är jag dödligt allergisk mot att kunna se "upphängingnen" så jag gör såhär:
 
Du behöver: mjuk ståltråd, Penna, tång.

Vira ståltråden runt pennan och snurra ihop tråden till en ögla

Sätt ett häftstift rakt igenom öglan

Sätt fast öglan på väggen

Och trä rosetten igenom
 
Rosetten sitter nu fast
 
Ja då var nästan alla rosetter uppe :)
 
Något annat som blivit offer är min kära gardin, blir lätt så när man är lat och bara vill hänga av sej, tycker det funkar bra :)
 
 
 

I've failed you again!

Publicerad 2012-12-13 14:23:00 i Allmänt,

Har haft alldeles för mycket att göra den här veckan för att orka sätta mej ner och blogga, and i'm truly sorry for that!.
 
Helgens tävlingar gick sådär, fick aldrig in något flyt med kaninerna men Morris och Tara blev medel i krok, Lea tog två rak svår pinnar och Vimla tog sista pinnen till msv i rak. Jag har tyvärr inga bilder att visa er :/.
På söndagen började i alla fall min dag med att jag fick klättra in till kaninerna fönstervägen, Dörren hade frusit fast!.
 
Igår tog dock mina fullspäckade dagar slut och idag kunde jag vakna utan väckarklocka.
Vi hade julavslutning i örebrohopparna, Morris tog hem årets lättKM på 3 poäng, han hade vunnit alla klasser i KM mao.
Sedan fick jag en hög med rosetter för årets hoppare inomläns som ska upp på väggen, men jag måste hitta en ledig väggplätt först, har överdrivet mycket snetak i mitt rum, nån som har tips på hur jag ska sätta upp dom på väggen istället? någon som har en ide som inte innhåller tavelramar vill säga :P.
 
och sedan är det ju självklart så, att avslutning med örebrohopparna går inte att göra utan tårta och avslutningsfilm!
 edit:
och så tårtorna såklart!
 
Adios!

Let-kullen

Publicerad 2012-12-07 04:32:39 i Allmänt,

Gnällde förut till Karin om att jag inte har något kulltema till Stellas kull, jag har ett fyra sidors dokument fullt med kullteman och namn men kände inte att något passade.
Funderade på att spinna vidare på Graffiti men samtidigt orkade jag inte googla ihjäl mej som när jag skulle döpa dem, så jag släppte det för stunden i alla fall.
 
Sedan ramlade jag över orden Let It Be på internet och tyckte det var lite fint, så jag googlade runt lite. Let It Be är ett album som beatles gjort , men jag vill inte ha album och musik, det är något jag brukar falla tillbaka på om jag inte har något bättre.
 
Men jag googlade vidare och fick upp tre olika namn till, totalt fyra namn har jag nu, alla har ordet Let i sej så där kopplas de ihop.
 
Let It Be
som sagt första namnet jag stötte på
 
Never Let Me Go
är en film som är fullt tittbar
 
Let Them Sing
inte jättefint men funkar
 
Live And Let Go
alla som känner mej privat och har gjort i ett par år förstår nog att jag dog lite när jag såg det här namnet.
Jag hade för drygt 2 år sedan en liten, helt galen japanhona som hette Live And Let Die efter bondfilmen.
Hon var efter Saga och fick sina vingar alldeles för tidigt. Att jag ska spara en hona ur Stellas kull har jag redan bestämt, och helt plötsligt blev namnet lika givet
 
 
Live And Let Die "Lily" 
151007 - 170810

resultat

Publicerad 2012-12-03 21:56:17 i tävlingsresultat,

oh yes nu ska ni få lite resultat här på bloggen.
 
Dagen började med 15 minus, och jag kände verkligen inte för at kliva upp och maka mej ut i den kylan, att klä på mej tog en kvart och jag gick efter principen att idag bryr sej inte en enda kotte om hur man ser ut sålänge man är varm nog.
 
Jag frös om ansiktet och mina händer, men annars gick det bra, Stoppade in Mayden i jackan innan finalen och hon blev INTE glad när jag halade ut henne och bad henne hoppa banan senare, men hon gick faktiskt på 4+3 och fick pris, gammeltanten.
 
Demo gick på 6+4? lyfte en del då han inte alls var på humör och då segar han bara och kraschar de större hindren, onödigt tyckte jag och bad honom bara hoppa de lite mindre hindren.
 
Sickan och jag hade catfight, fy sjutton så vi slogs och vi gick ut på tid.
 
Lea hoppade svår på 1+1 och blev elit
 
Mick gick på 4 i medeln
 
Sedan skulle jag hoppa Tara, och så fort jag började hoppa fram vek sej både jag, Lina och Linnea av skratt, vad hade jag tagit hem!? kaninen hoppade jättehögt över hindren och sprattlade med bakbenen så bommarna flög.
Så fort hon fått hoppa några vändor på framoppningen lossnade det dock och hon hoppade riktigt fint på banan, nu tog det lång tid att komma överrens med henne även om det också lossnade mot slutet av banan så för att hinna i mål fick hon hoppa de två sista hindren lite smågalet och tog båda dem bommarna. hon slutade på 4 hon med.
 
Morris hoppade lätt för KMs skull och dubbelnollade och vann, tre vinster av tre starter i KM betyder ju bara en sak (;))
 
Vimla gick på 0+1 och fick pinne även hon.

Köpeavtal och dess värden

Publicerad 2012-12-01 23:26:05 i Allmänt,

Jag tror de flesta hoppuppfödare idag har köpeavtal.
Dessa ser ganska likadana ut oavsett från vem du köper kaninen ifrån.
 
Det är en lång radda med punkter som du måste följa, annars blir du svartlistad och idiotförklarad!, nejdå haha men typ.
 
Jag vet inte hur många gånger detta har kommit upp på tal med ustställare (nej jag tänker inte dra alla över en kam, men det är utställare jag haft dessa diskussioner med och som uppenbarligen inte samtycker med mej).
 
Inga problem, vi har alla olika sätt att se på saker och ting (och tur är väl det ;)), men jag blir lite less på resonemanget "köpeavtal är ej juridiskt bindande och därför helt värdelöst".
Javisst är de inte juridiskt bindande, jag kan inte ta mitt köpeavtal och springa till advokaten så fort någon bryter mot en punkt på mitt köpeavtal, jag kommer bli utkastad därifrån illa kvickt och bli ombedd att söka hjälp (eller kanske inte men va fan).
 
Jag är nöjd med mitt köpeavtal, nu när jag tittar på det känner jag att jag kanske borde uppdatera det och formulera om vissa saker men jag är ganska nöjd med det i allmänhet.
 
Jag är rädd om mina uppfödningar, jag kan inte säga något annat. Jag vill att mina kaniner ska komma till en människa som inte parar kaninen med en kanin med bettfel,  eller säljer kaninen efter en månad för den var inte "duktig nog" 
 
Enda sättet för mej att se till att detta inte händer är att få köparen att skriva på ett köpeavtal där vi kommer överrens om att alla dessa punkter ska följas. Hittils har ingen protesterat mot dem.
 
Jag tycker det är bättre att man har ett köpavtal och ett häfte med härstamning och allt detta, det är inte bara kul att bläddra i utan det är kul att göra också, och framförallt, skriver man med all känd släkt så som jag gör så är den ju underbar att titta i bara för att se vad kaninen har för kända led!.
 
min tumregel: kan du inte ta mina punkter, prata med mej om den punkten du har problem med, och kan vi inte komma överrens så finns det massor av andra kaniner att köpa.

Blogga från fånen

Publicerad 2012-12-01 02:00:17 i Allmänt,

Hähä så kan det gå, efter en krogenrunda hamnade jag hos Karin istället för hemma och eftersom jag inte är det minsta trött ligger jag och fantiserar ihop massa galet skit medans Karins katt, nej vänta, apa var det ja, använder mej som säng.
 
Imorgon (idag) blir det domarkonferans i Borlänge och på söndag(imorgon) blir det tävling på dylta.
 
Gratisbild 

Om

Min profilbild

Jansson

Kaninhopparnörd på riktigt blir man först när man kan stå rakryggad och säga det högt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela