Arrowshk

You give up a few things, chasing a dream.

Ett stycke londontripp

Publicerad 2013-05-28 22:09:27 i Allmänt,

Oj vad tiden går, jag har haft för avsikt länge att sammanfatta min helg i london, men dagarna bara rinner förbi mig och har inte så många timmar på ett dygn som jag skulle behöva.
Men nu har jag jobbat och solen börjar gå ner så nu kan jag sitta lite framför datorn utan att få dåligt samvete över allt jag måste göra. Fick ju farsan att klippa gräsmattan förut för jag är för klen för att lyckas starta fanskapet....
 
Nåja, here goes.
 
Tisdag den 7 maj började förberedelserna. Veterinärcheck och chippande. Den här gången gav jag mig fan på att JAG skulle minsann hålla mina kaniner även under chippningen och jag klarade det!, även om jag tittade bort rätt rejält!.
 
Med kaninerna chippade och papper på detta (trodde vi) så rullade vi hemmåt igen.
 
Onsdag började i kaos. Karin ringde och sa att hon saknade papper och att Lina skulle komma förbi efter jobbet och lämna dessa (Lina jobbar på våran vetklinik).
Jag lånade en väska av min morbror senast jag åkte som var underbar att packa i och skulle gjort det den här gången med, mamma skulle hämta den och lämna den hos mig på kvällen.
10.30 ringer mamma helt hysterisk och berättar att min morbrors hus står i lågor.
Vad säger man om det?, HUR kan man ens bry sig om en liten jävla plastväska när huset står och brinner?.
Men det måste man, så jag ringde Karin och hon ordnade fram en precis likadan väska åt mig som hon lämnade på mammas jobb. Ungefär där var jag redo att ge upp, jag sjönk rätt bra i humöret och funderade fullt och ärligt på hur sura de andra och burgess skulle bli om jag bara struntade i allting.
Men optimisten i mig tog tag i sig själv och ruskade av sig detta.
 
Väskan anlände och Lina kom med pappren. Jag började känna att detta ska nog gå ändå.
Jag började packa, få ordning på grejer och hoppas att allt skulle gå smidigt.
Bara för att vara säker på att jag hade allt la jag fram pappren på köksbordet innanför dörren och dubbelkollade att jag hade alla.
Klockan 22 kvällen innan vi ska åka ser jag att det fortfarande saknas papper.
Där ville jag ge upp på riktigt.
Panikringer Karin, som ringer Lina, som ringer Vetten, många samtal den kvällen, men till slut kom vi fram till att  vi skulle hämta de resterande papprena på morgonen innan vi åker.
 
Torsdag morgon, vi fick äntligen rätt papper.
Vi for mot arlanda, checkade in kaninerna på cargo och gick till terminalen för att vänta på planet.
 
Planet lyfte och landade och vi överlevde, trots att jag hade klarat mig utan landingen... hade nog varit bekvämare med fallskärm...
 
Vi hittade till våra kaniner och rörde oss från heathrow flygplats till Ibis hotell i london.
 
Buffen på hotellet var kanske inte jättebra, men deras stekta potatis var jättegod och den hade jag kunnat överleva på hela helgen!.
Sedan gick vi på desserten
Den här var kanske mer ögongodis, god var den men inte sådär jättewow.
 
Fredag var vi helt lediga, vi vet inte riktigt varför de flög över oss på torsdagen och inte hade något planerat för oss på fredagen, förmodligen blev det billigare, men vi klagar absolut inte.
Sightseeing och shopping!
 
Det sjuka är att vi tog oss igenom dagen utan mat alls typ, vi käkade frulle och sedan köpte vi små fruitcups. min innehöll jordgubbar, vattenmelon, lite kiwi och gele typ, sedan tog vi oss tillbaka till hotellet rätt sent och orkade inte äta utan gick loss på Karins jordgubbar.
 
Men på lördagen fick vi böta lite för det då vi snabbt blev trötta.
 
Det här året lyckades vi iaf lämpa över min jätteresväska med hinder till en av burgesskillarna. Vi hade nog med att bära tjocka kaniner fram och tillbaka från mässan ändå.
 
Gud vad vi hoppade hela dagen, kaninerna skötte sig jättebra och alla uppvisningar flöt på perfekt.
 
Mässan var lika stor som sist men den här gången hann man knappt lämna kaninerna i transporterna innan det var dags att plocka ut dem inför nästa show. Vi växlade ju hela tiden kaniner, så alla kaniner fick 3 showar var av 5 shower, sista showen var extra lång med alla kaniner. Detta upplägg hade vi även på söndagen.
 
Lördag kväll for vi åter igen in mot Oxford street, men med betydligt lättare planer. Vi skulle strosa runt på Primark och handla lite smått och dessutom hitta en ko-dräkt åt Josse som hon hittat på fredagen och inte köpt. Nu hade hon ångrat sig. Tyvärr kunde vi inte hitta den dräkten, det hade varit kul att se Josse i den ;).
 
Det blev i alla fall Taxi dit och hem, för Karin hade för ont i fötterna för att ta tunnelbana.
 
Väl hemma på hotellet igen käkade vi på puben, jag tog en pizza som var jävligt god, men det slutade med att de andra åt upp halva pizzan, för jag fixade liksom inte hela.
 
Söndag morgon var minst lika jobbig som fre-lör, men upp och iväg till mässan igen.
 
Vi hoppade igen, kaninerna skötte sig minst lika bra om inte bättre och de bara for över alla hinder, förutom Fräs, som vägrar kissa i transportbur och därför började få ont i magen.
Så innan sista showen drog vi tillbaka till hotellrummet och tryckte i honom lite critical care.
Lagom när han lite halvt sådär började komma igång igen så ringde dem från mässan och sa att vi behövde komma tillbaka, veterinären hade kommit dit och ville kolla Fräs samt att de inte lyckades få ut Ayla ur transporten, Morhoppa som hon är.
 
 
Allt gick som smort dock, och efter sista showen var det bara att skruva isär alla hinder igen och ta en sista vända på mässan.
 
Vi struntade i att shoppa på kvällen utan satte oss i baren och pratade väldigt länge.
 
 
Resan hem måndag morgon började lite stressigt då vi uppenbarligen varit lite väl optimistiska med den tiden vi trodde vi behövde på oss, men fem minuter sena tog vi oss iväg, Tina och Josse i en bil och jag och Karin i den andra, sen delade vi på oss av någon anledning, deras taxi åkte åt höger och våran åt vänster, men vi kom rätt allihopa ändå.
 
Ett stycke äcklig flygresa senare hittade vi våra kaniner igen
Wieee!
 
Borta bra, men hemma bäst!

Snabb uppdatering

Publicerad 2013-05-12 08:26:29 i Allmänt,

Nu har jag bara tio min på mig att skriva lite för det börjar bli dags att röra på sig igen.
 
helgen har varit jätterolig och både Karin och jag har slitit ut fotsulorna totalt med shopping hela fredagen och efter showen igår.
Idag ska vi tack och lov inte och shoppa, varken jag eller Karin pallar det.
 
Ayla tyckte målbommen var bra sittpinne.

Destination London

Publicerad 2013-05-09 07:16:41 i Allmänt,

Sista stunden framför min kära dator på 4 dagar.
Har dushat och ätit frukost, nu ska jag släpa mig till badrummet och sminka mig och packa ner det sista innan vi hämtar Karin och styr mot Arlanda.
 
Jag ska försöka blogga, och tanken är även att vlogga denna resa nu när jag och kameran blivit varma i kläderna, men med tanke på att vi ska flyga och åka massa taxi etc etc så kommer det med största sannolikhet inte att bli en likadan vlogg som stämman där hela resan är med. Fördelen är att jag kommer ha massa tid att vlogga på mässan  så jag ska försöka visa London Pet Show från sin bästa sida.
 
Vi får se hur mycket jag uppdaterar bloggen, vi har gratis WI-FI på hotellet så det handlar mest om tid och ork.
 
Vi ses på måndag igen sverige
 
Peace

Fit for flight

Publicerad 2013-05-07 19:40:54 i Allmänt,

På torsdag förmiddag lyfter vi med planet med destination london!
 
Veterinärkollade och Chippade kaniner, allt var UA

Renovering på hemsidan

Publicerad 2013-05-06 22:56:36 i Allmänt,

Minns ni när jag pratade om renovering på hemsidan?.
Nu är det på G!.
 
Nya designen kommer bli 100 gånger mer vårig och mindre rörig.
 
Tyvärr går det inte att komma in på sidan just nu, utan försöker ni är det den här syneh som möter er.
 
Jag är ännu inte klar på långa vägar, men är redan tio gånger nöjdare med hur den ser ut nu än tidigare.
Håll utkik de närmaste dagarna!.

tävling utan mig

Publicerad 2013-05-04 23:42:52 i tävlingsresultat,

I morse kom lina och hämtade 5 av mina kaniner som skulle få tävla utan mig, Mick, Tara, Siba, Morris och Klotter
 
Tara slogs med Karin och plockade två pinnar i rak medel
 
Mick softade ut sig i finalen
 
Karin och Morris hittade inte riktigt varann i första svåren men vann andra på 0+1(?)
 
Lina och Siba hamnade precis utanför pinne
 
Lina och Klotter kom överrens ganska bra
 
duktiga skruttar! =)

Everything and nothing

Publicerad 2013-05-02 12:00:00 i Allmänt,

Har organiserat om pokalhyllan. Höjdaren lämnade ett jättehål efter sig när den åkte neråt i landet, och då menar jag verkligen jättehål, har nog aldrig haft en större eller tyngre pokal. plockat ut Ciders minnespokal som ska till finnerödja på lördag (kollade fel, den ska delas ut nästa tävling, däremot ska jag hitta BIMpokalen), känns helskumt att hoppa över en tävling bara sådär, speciellt en sådan tävling, ingen vanlig tävling på dyltavallen liksom utan en sån med roliga klasser, nåja, jag har varken skjuts, tid eller råd och får prioritera runt väldigt mycket just nu, varför jag snålar med pengar som jag normalt sett utan tvekan lagt på tävlingar får ni svaret på sedan, jag ska ut och resa kan jag ju hinta med. Jag vet att vissa som smygtittar på bloggen vet exakt vart jag ska, men ni som inte vet det får undra ett tag till hehe.
 
Jag jobbar för fullt på ÖHs register för vandringspris, det är ett pain in the ass att fylla i alla datum, kaniner och förare och bla bla bla men någon måste ju göra det, och systemet vi har idag är tio gånger enklare än förra årets.
 
Härstamningsbevisen har jag också börjat på, saknar dock en helvetes massa plastfickor, så den som har ett överflöd på plastfickor får gärna skänka lite till en fattig människa haha.
 
På lördag kommer Lina och hämtar lite kaniner, hon ska tävla med Siba och Klotter och Karin ska tävla med Tara och Morris, känns bra att trots att jag inte har möjlighet att tävla den här helgen så får kaninerna i alla fall tävla, Siba behöver pinnar och Tara behöver få tävla för att hitta framåtbjudningen.
 
 
 
 

Datakrasch

Publicerad 2013-05-01 21:51:00 i Allmänt, tävlingsresultat,

eller kanske inte riktigt så illa. jag hade ingen ork kvar att uppdatera med i söndags/måndags och måndags kväll tog min skärm självmord, så nu ska ni få ett seeeent resultat!.
 
Demo
Sprang på 3 i grunden och fick nog typ 4 i finalen?
 
Ayla
sprang på 3+3
 
Trick
känns som att jag bara hittar fler och fler knappar på den här killen, även om vi kommit överrens från första stund så hittar jag någon knapp här och där lite då och då, minns inte hur många fel vi fick dock.
 
Morris
gick på 2+1, varav en rivning i grunden var sista hindret som var Krysset och en tvåa med bara en bom på 38-40cm som han fick hoppa stillastående i OK läge, meeen han tog en kryssetbom -.-, jaja, andra pinnen.
 
Tara
Plockade en hel del bommar, men i finalen började hon springa på själv och hoppa hindren själv, kändes jättefjolligt att springa efter och berömma för varje hopp hon gjorde själv, men ibland bara måste man uppskatta de små sakerna
 
Vimla
Var en brunstkorv som vanligt och just därför är det svårt att hjälpa henne på riktigt, går ju inte att ta i henne.
Plockade rätt många bommar, hon fattar inte riktigt att lätten är förbi
 
Tysken
gick snyggt på 0+1 och tog första rakpinnen.
Jag vet fortfarande inte om jag ska behålla henne eller inte. Hon är så förbannat enkel att hoppa med, bara springer på och hoppar allt utan problem, lyssnar jättefint på smackningar och korrigeringar.
En del av mig vill behålla henne för att hon är så rolig, men samtidigt behöver jag verkligen inte fler kaniner just nu och jag har ju redan Lea, känns som att Siba kan göra mer nytta hos någon annan, dock ska den människan verkligen ta vara på Siba i både hoppning och avel annars har jag hellre kvar henne själv.
Som det ser ut nu har jag kommit fram till att oavsett vad jag bestämmer mig för senare så är jag ännu inte redo att släppa henne till 100%, nu får hon gärna vara kvar ett tag och klassa upp sig, SEN kan vi avgöra vart hon ska hamna.
 
Leas bebisar har nu också blivit könsbestämda, 2 svarta honor och 2 brokade hanar
KAN jag ha mer oflyt med kön eller?.
Alla Stellas ungar var ju hanar och jag får inget brokat Leabarn... SUCK.
 
Nej, resa på sig och ruska av oturen, me and the universe certainly has a wierd relasionship.
 
Jag har alltså 12 bebisar på gården.
2 Stellabarn till salu
1 Leabarn till salu
samt minst 1-2 Maydenbarn till salu.
Peace Y'all

Om

Min profilbild

Jansson

Kaninhopparnörd på riktigt blir man först när man kan stå rakryggad och säga det högt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela