Arrowshk

You give up a few things, chasing a dream.

hemsidekaos!

Publicerad 2012-10-31 19:21:53 i Allmänt,

fick för mej igår att renovera hela hemsidan, visst det har varit planen länge, men tanken var kanske inte att BÖRJA 3.30 på morgonen.. 5.30 gav jag upp efter två timmars kodande. Nu börjar jag dock få ordning på hemsidan igen.
 
har ju varit lite datakrångel på allt detta i veckan. Google Chrome slutade fungera, fuck tänkte jag och tänkte att jag får väl installera om det, men inte nu, öppnar internet explorer (oh such a filthy thing!), då funkar inte det heller.
 
Där höll jag på att dö, min dator är mitt allt. Google chromes inkognitofönster funkade dock så jag överlevde.
Min pappa har aldrig varit särskillt bra på datorer utan det har alltid varit jag som fått ta dusterna med datorn när något krånglat. Jag kan säga såhär,behöver man hjälp med internet/spel så fråga min bror, men behöver man hjälp med själva DATORN så fråga mej. Nu kunde inte ens jag reda ut det...
 
Farsans lösning, vi köper en ny dator!.
 
Lagom tills jag fått igång nya datorn lyckades jag få ordning på gamla datorn, så nu har vi helt plötsligt två datorer, varav jag snyltade tag i den gamla där alla mina bilder och filer ligger så får farsan ta den nya.
 
Så nu sitter jag i min säng, 3 meter från TV'n som fick bli min nya skärm och lyssnar på Ed Sheeran samtidigt som jag jobbar på min hemsida (livet leker).... jag har bara behövt förstora texten sisdär 4-5 gånger för att kunna se ordentligt.
 
Nåja jag är nöjd, och ni ska snart få se en helt ny hemsida tack vare detta!

här vare dött

Publicerad 2012-10-29 02:00:00 i Allmänt,

det har hänt NADA på kaninfronten.
 
Det enda som hänt är att jag anmält mej till SM och det kändes inte tillräckligt viktigt för att jag skulle få ihop ett helt inlägg om det.
De som får följa med är:
RakSM
Stella
Ayla
Isa
Sam
Demo
Sickan
 
LängdSM
Stella
Sam
Sumo
 
Minimästerskapet
Morris
Lea
 
kostade alldeles för mycket, blä. Nåja det är ju inga resekostnader så jag ska väl hålla snattran.
 
Idag bjöds det på morötter i kaninstallet, vet inte hur många kaniner som slet tag i byttan istället för i morötterna, vafasen tror dom, att dom ska få ALLA morötter om de hugger tag i byttan istället för i en morot?. Det gick bra fram till Petrus, han slet tag i byttan och kastade med all kraft upp den i luften så morötterna flög åt alla håll... SUCK!.
 
Sickan blev dock väldigt glad när jag hämtade henne från sin utebur och satte henne på en fleecefilt och gav henne en morot, det var en väldigt nöjd och glad kanin som till slut återvände till sin utebur.
 
Utöver det har jag tjatat på mej själv att jag måste klippa klor typ gärna igår. Idag tog jag tag i det och trotsade kylan. Det första som hände var att Sam fick nog alldeles för tidigt och högg tag i mina dyra skinnvantar, MÄÄ!.
 
Dock står nog Vimla för mest olydnad, bebis och alldeles för ohanterad. Det ursäktar dock inte att hon försökte ta till flykten ÖVER MITT ANSIKTE!. Jag förstår mej inte på den kaninen, spelar ingen roll om hon bara vill ner eller om hon blir sur på något, she aim's for the sky... 
 
Nåja, 270 klor klippta och 15 kaniner visiterade!

Kullar

Publicerad 2012-10-23 07:18:00 i Allmänt,

eftersom jag har världens bäbisnojja tänkte jag skriva lite om vilka kullar jag har planerade, och detta kan bli ett långt inlägg så ja, läs det ni vill och om de kullar ni är intresserade av.
 
En kull som inte alls är så långt bort just nu är:
 
Arrows Ch Graffiti With Stencil + Everlasting Love
Arrows Ch Graffiti With Stencil "Stella"
U: Queen Divatrix
E: Solhems Gd Ch Shadow of Cheops
Rak: Elit 1C
Krok: Elit 4 C Champion
Höjd: Elit 70
Längd: Elit 240 1C
 
Stella är i mina ögon den ultimata hoppkaninen. Hon är stor och lång med lång ben och är allmänt snygg. Utöver detta är hon en riktigt klippa på banan, inget hinder är för stort för henne och hon tvekar aldrig när hon bestämt sej. hon har två 4de platser på SM (krok och längd) och en hel drös andra meriter.
 
Everlasting Love "Petrus"
U: Saharas Diamant
E: Jafar
Rak: Elit
Krok: Elit
Höjd: Elit 65
Längd: Elit 200
 
Jag kan inte beskriva Petrus på något annat sätt än nallebjörnen som hoppar på ren vilja.
Petrus har kommit en lång väg från rädd liten parvel som var rädd för hindren till en kanin som älskar att hoppa och är elitklassad i allt. Petrus har alltid varit en kanin som sprattlar mycket och rivstartar i luften innan jag ens hunnit sätta ner honom. Detta är något jag uppmuntrat då han behöver vara på det lite heta lite studsiga humöret på banan. Petrus har aldrig startat SM och kommer heller inte att göra.
 
Jag tror på lagom stora studsbollar som kommer vara jätteroliga i händerna på både nybörjare och erfarna kaninhoppare.
 
Paras: 18 Nov


Simoneholms Liquid Leather + Sherlocks Nattens Demon
Simoneholms Liquid Leather "Lea"
U: Svarta Sara
E: Simoneholms Wind of Change
Rak: Svår 3p
Krok: Svår 1p
Höjd: Ej Elit (aldrig startat)
Längd: Ej Elit (aldrig startat)
 
Jag var jättesugen på Lea när Karin tog kullen, skulle vara jätteroligt att ha en tyskkorsning att avla på, men samtidigt tyckte jag lite att jag ska ju inte ha en klumpig halvtysk. Jag stod emot bra länge, men när jag fick debutera Lea och vi tog två pinnar på samma gång så kunde jag helt enkelt inte hålla mej längre och med hem följde en svart hårig klump. Sedan dess har det bara escalerat och nu är hon läskigt nära eliten.
Lea växte snart på sej och idag är hon något grövre än en typsik hoppkorsning, men hon är lång i kroppen och med en rejäl vilja och jag tror att hon kan ge mycket för hoppaveln.
 
 
Sherlocks Nattens Demon "Demo"
U: Grenens S Ch Pacifica
E: Grenens Ch Impression of Diamonds
Rak: Elit
Krok: Elit 1C
Höjd: Elit 85 2C 1SM
Längd: Ej Elit
 
Demo är i grund och botten en ganska seg harkorsning men ibland får även han upp farten och då är inget hinder för stort.
 
Det här kommer bli jätteroliga hoppkaniner, och jag tror precis som den andra kullen att detta kommer bli jätteroliga hoppkaniner för både nybörjare och erfaren!.
 
Paras: 9-10 Feb

 
Sedan kommer jag även ta om den här kullen:
 
Grenens Made Up Fairytale + Grenens Ch Above Heaven
Grenens Made Up Fairytale "Mayden"
U: Queen Divatrix
E: Flamencos Gh Ch Ametist
Rak: Elit 1C
Krok: Elit
Höjd: Elit
Längd: Elit
 
Grenens Ch Above Heaven "Ascot"
U: Laylocks Öga För Öga
E: Ch From Above
Rak: Elit 5C
Krok: Elit 2C
Höjd: Elit
Längd: Elit
 
jag kan inte säga annat än att denna kull blev en fullträff gånger två, och även om jag inte brukar gilla uppföljare tar jag nu om den här kullen. Alla tre ungar ur den första kullen blev jättehärliga!.
 
Paras: Vår/Sommar 2013
 
Min Arrows Mayday Mayday gick från lätt till svår på 2 veckor
Gabriellas Arrows Mad Piper tog pinne på debuten och hoppar jättehäftigt!
Idas Arrows Highland Reggae tog också pinne på debuten och har totalt missat kanske 3 pinnar
 
 

tävling IGEN

Publicerad 2012-10-22 06:21:27 i tävlingsresultat,

Ännu ett inlägg om mina tävlingsresultat. Jag ska se till att skaffa mej lite annat att posta här så ni inte tröttnar helt på mej!. Nåja här kommer lite resultat
 
 
(gammal bild)
Lea hoppade Msv med Karin då jag dömde, de skötte sej bra och vann på 1+0 och Lea blev då svår.
 
Morris var en riktig slarver, är ju värre att hoppa lätt än svår med den här. 2 fel i första lätten och i andra lätten höll vi som tur var ihop och han gick på 0+0, kan bero på att jag var skitsur på något helt orelevant och han därför skötte sej.
 
(gammal bild)
Mick larvade sej, hon tog sej inte över en 30låda utan att sparka på den på framhoppningen, på banan skötte hon sej lite bättre, men samma där, hoppar hellre msv/svår än lätt för hon verkar sköta sej mer där. 2 i första och 1 i andra
 
Vimla hoppade ok i första lätten och i andra lätten sprang hon faktiskt på och bjöd, i andra fick hon två fel varav ett var helt mitt fel, jag stoppade framför en kombination som var rätt klurig och tar helt för givet att hon ska förstå att hon inte ska hoppa, vilket hon gör så hon krashade ju rakt in i hindret BLÄ på matte.
 
nåja, det var det!
Nästa helg är vi lediga och jag ska se till att börja jobba på SMformen på mina små.

tävlat igen

Publicerad 2012-10-14 16:23:00 i tävlingsresultat,

Demo 5
 
Sickan, ja såhär hoppade hon hela banan, och även om det ser ut som att hon ska göra kanonkulan i WM så klarade hon det. 4+4?
 
Stella fäller och verkade inte pepp, men hon klev över alla hinder utan problem ändå 1+0 och första rakcertet
 
Ayla var på hugget och ett tag var jag rädd att hon skulle ta certet för Stella (om man nu får tänka så ;) ), men hon rev näst sista hindret i finalen. 1+1
 
Morris debuterade svår, och eftersom han tog så lång tid på sej att hoppa in sej i medel trodde jag inte att det skulle gå så jättebra även fast han sett övertygande ut de sista gångerna, men han slog till och vann 0+1.
 
(Gammal bild)
Lea sprang som hon brukar, men tog som tur är inte pinne, för nu har hon bara 2 kvar... huuu
 
(gammal bild)
Klotter sprang som vanligt som en skållad råtta 5
 
(Gammal bild)
Mick gick på 1+1 och fick pinne, Medelsvår är snart över och det är läääskigt
 
Vimla debuterade, och envisare kanin som ändå går framåt har jag aldrig träffat, jisses jag fick nog ryggskott 3+4.
 
 
söndag
 
Demo vann på 2+1
 
Stella 1+2
 
Mayden 2+4
 
Sam
?
 
Ayla
?
 
Petrus
?
 
Isa
?
 
Mick debuterade svår på 4 fel, helt OK debut
 
Sickan dubbelnollade, vann och tog sista pinnen till elit
 
Lea sprang på 3+1
 
Klottrus kutade som vanligt 5
 
Morris vann medeln på 0+0
 
Vimla gick OK på 2+2 och hamnade precis utanför pinne!
 
 
 

Kaninpresentation #6| Arrows Masterpiece of Graffiti

Publicerad 2012-10-12 19:06:35 i Kaninpresentationer,

Arrows Masterpiece of Graffiti "Klotter"
Klotter är född den 18 maj 2009. Han är en G/S japantecknad vädurskorsning med vita tecken efter Solhems Gd Ch Shadow of Cheops och Queen Divatrix.
Klotter är kullbror till min Stella, men Klotter hade jag aldrig tänkt spara, jag skulle ha en hona och resten skulle säljas.
Som unge var Klotter stor och tuff så det var inte förvånande att Karin föll för honom och han fick följa med henne hem.
Dock har jag aldrig träffat en envisare kanin och Karin och han drog aldrig riktigt jämnt. Det blev så några gånger att Karin och jag bytte kaniner på banan, och jag bytte alltid till mej Klottrus, just för att på något vänster så passade vi riktigt bra ihop. Första gången vi tävlade gick han på 0+1 i medel och kom tvåa, gud så vi skrattade.
 
Så blev det ett par gånger, jag tävlade Klottrus och Karin tävlade någon av mina honor, enbart för skojs skull.
 
(Liten skit-Klotter ville inte hoppa vatten våren 2010.)
 
Mars 2011 så dog min Fabian hastigt och helt utan förvarning och ungefär då bestämde sej Karin för att omplacera Klotter. Jag ville ha Klotter, det visste jag, men jag visste inte riktigt om jag var beredd på en ny kanin så snart och därför tvekade jag väldigt länge. Det var först när Karin sa att hon hade en intresserad från norge som jag blev tvungen att bestämma mej. Efter en väldigt misslyckad tävling följde Klotter med mej hem och sedan dess har han varit min.
 
Klotter och jag har gjort många väldigt fina finallopp, vi har bla en pokal från sörmland som gick till bästa lopp i rak svår, ett nollat lopp på 11 sekunder gav oss det priset. Dock är Klotter Klotter, och det går aldrig att lita på att han kommer prestera.
 
 
Jag brukar säga som så att Klotter är inte bra på någonting förutom att vara Klotter, för han är en otroligt knepig kanin att förstå sej på om man inte känner honom. Han vill helst göra allting själv och gärna i en väldig fart. Han är gosig och snäll, men blir lätt grinig om man försöker bestämma över honom. Jag minns speciellt en gång när jag hoppade höjd och hade flera kaniner anmälda, Klotter har aldrig varit elak eller dum i transportburen så jag var nog en aning för nonchalant när jag öppnar hans bur och stoppar ner händerna. Där small det och Klotter klöv min tumme rakt itu, givetvis blev jag sur och sa till honom när jag väl fått ut honom ur transportburen att "nu fan får du minsann ta 70 annars är det klippt!". Givetvis sa jag det med en glimt i ögat men Klotter hade bestämt sej för att bevisa för mej att han faktiskt kunde och över 70 for han i första. Vill Klotter finns det inte någonting som kan stoppa honom.
 
 
 
 

filmer

Publicerad 2012-10-08 22:02:18 i Allmänt,

nu ligger det lite filmer uppe på tuben
 
Detta är Aylas finallopp, såhär galen var hon hela helgen!
 
Ayla är sjukt hindersökande och det gäller att vara med henne hela tiden, titta lite extra på när hon hoppat månen så ser ni att hon vänder direkt och letar hinder så för att vara bakom henne får jag kasta mej in bakom månen.
 
Det är otroligt roligt att föra Ayla

Dödigare än dödast!

Publicerad 2012-10-08 16:31:52 i Allmänt,

Klockan är 16.24, jag sitter fortfarande i pyjamas och frukosten består av Te, pepparkakor och baconchips, SÅ rese-bakis är jag. Men Ayla hoppade in sej på en 6eplats i kroken så jag är NÖJD!
 
All heil the little dampish one!
 
Jag filmade som en besatt robocop och när jag själv inte kunde filma tvingade jag Gabriella och Julia (TACK).
och när jag menar besatt robocop menar jag besatt robocop, jag hade bara två små minneskort med mej så jag släpade med mej en dator över halva sverige så jag kunde filma med ett minneskort och ladda in filerna från det andra fulla minneskortet in i datorn och tömma det minneskortet och liksom växla mellan dessa. Något jag däremot inte räknat med var att batteriet i kameran inte är tillräckligt bra för att palla att filma hela dagen utan laddning (BUGGER), så en besatt robocop sprang i pauserna till toan med batteriladdaren för där fanns det uttag.
 
MEN EN BESATT ROBOCOP LYCKADSE FILMA SÅ JÄVLA MYCKET!
och sen gick alla filer förlorade.... eller förhoppningsvis inte, försöker lösa detta nu men jaa...

MOT UMEÅ

Publicerad 2012-10-04 22:42:03 i Allmänt,

..... Imorgon bitti that is.
 
har inte packat och har inte sovit, dags att sätta igång.

maaaassor

Publicerad 2012-10-02 02:08:46 i Allmänt,

ni vet när man får de där konstiga städ-kickarna? när man bara vill få ordning?.
 
ikväll fick jag en rejäl sådan, tävlingsböckerna behöver nya etiketter och sellådan behövde en rengöring och genomgång som skulle skett gärna förra månaden.
 
Med mej som ägare håller nämligen inte kopplen sej rena länge i detta väder, jag har en dålig vana att sela av kaninen på väg tillbaka till transportburen med kopplet släpandes för att sedan släppa sele+koppel på marken och ta ut nästa kanin och byta sele. Så nu har jag tvättat mina två vita koppel och det ljusa gula som Morris har (och fan vad han passar bra i det!, tyvärr har han inte fått ha det de senaste tävlingarna då det regnat och jag är lite rädd om det).
 
Men ja, de hänger på tork nu, jag kan varmt rekomendera YES gröna diskmedel och varmt vatten, bara att lägga ner kopplen i en bytta med det och låta ligga en stund för att sedan skrubba lite med sina egna händer, the dirt comes right of!, vita koppel blir vita igen!.
 
Sedan har jag några selar/koppel som måste bytas ut, Ayla fick ett nytt koppel, likadant som hennes tidigare givetvis men sprajlans nytt!, hennes gamla fick Petrus, han har ett likadant men eftersom han är en koppeltuggare så får han inget nytt, hans gamla har jag fått knyta ett par gånger för att det ska hålla ihop så det var sletet.
Isa måste få ett nytt koppel, hennes rök ju när vi hade uppvisning på sannabadet och jag skickade över henne till Linas pojkvän, jag är ju ett stort fan av löstvinnat och hennes var just ett löstvinnat så ett tugg senare så var det kaputt (haha!). Sen ska Mick få i alla fall en ny sele men kanske ett nytt koppel också, hon behöver inte längre bröstsele så hennes überfula röda bröstsele ska bytas ut till något annat, funderar på att prova bogsele på henne då det inte verkar spela någon roll vad för sele hon har på sej och jag har några fina bogselar liggandes, men måste prova så hon funkar i det först. Gillar inte bogselar igentligen, tycker många kaniner kan bli så "tunga" i dem samt trögstyrda, men med Mick spelar det kanske ingen roll.
 
Och så har jag äntligen fått bläck i skrivaren igen! (WOHO) så jag har skrivit ut några etiketter och ska plasta in lite KAFböcker, behöver igentligen plasta om alla mina SKHRFböcker också men orken går bara så långt, dessutom är jag ju en KAFmänniska i själ och botten i KAF går jag the extra mile, jag gillar och kämpar även i SKHRF men som sagt, KAF all the way!.
 
Gamla verisionen till vänster och nya till höger!. Jag gillar båda. men föredrar den nya (kan bero på att jag har lätt för att tröttna på mina egna skapelser). Tyvärr kan jag ju inte göra de nya till de gamla böckerna, men jag har varit lat på senaste tiden så jag kan göra många böcker i nya verisionen. Har en ännu äldre verison som liknar den till vänster, but that one's horrid and i won't show it.
 
Så ja, pysselnatt!. men nu ska jag avrunda, blev ett jättelångt inlägg idag så få inte kramp i ögonen!
Peace out

resultat!

Publicerad 2012-10-01 00:58:00 i tävlingsresultat,

datorn krånglar och jag vet inte hur mycket jag vågar kräva av den för stunden, men här kommer en halvkass redovisning för hur kaninerna gick igår!
 
Stella
2+4?
3+3?
 
Sam
?
6?
 
Ayla
2+0? vinst!
3+1?
 
Sickan
7
4
 
Demo
?
?
 
Lea
1+1?
0+2?
 
Morris
1+0
0+1
blev svår
 
bilderna har Gabriella som vanligt fotat TACK :D

Om

Min profilbild

Jansson

Kaninhopparnörd på riktigt blir man först när man kan stå rakryggad och säga det högt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela