Arrowshk

You give up a few things, chasing a dream.

Gårdsnamn, gårdsnamn, gårdsnamn, gårdsnamn, gårdsnamn, gårdsnamn

Publicerad 2013-02-27 00:50:30 i Allmänt,

Efter en påminnelse av SKHRF´s Kassör fick jag äntligen hem min faktura och jag har precis klickat på "godkänn betalning".
 
NICE!.
 
Så nu har jag skickat iväg lite mail hit och dit och jag väntar bara från bekräftelse av SKHRF´s registrator så ska jag skicka yttligare ett mail, denna gång till GKTH och meddela att Stella fått gårdsnamn och ska starta under det.
Tummen upp!, tack Hillevi som tog hand om min ansökan!.
 
Har även startat "Arrowskampen" vilket jag ska försöka hålla ordning på i år, alla uppfödningar som tävlar under året samlar poäng (förutsatt att de kommer i mål). I slutet av året är det tanken att jag ska dela ut ett litet pris till den som vinner.
 
 

Lite foton

Publicerad 2013-02-22 20:44:00 i Allmänt,

Tanken idag var att gå loss i kaninhuset och städa burar, det gick dock inte då jag inte kunde lokalisera min mockspade.
Den har fått fötter och rymt...
 
Så det blev lite bilder istället.
 
Amaranth
 
Demo
 
Sen hade någon tuggat på Morris :( Petrus är den misstänkta då han hade färskt blod på nosen men inget sår.
Är dock inte särskillt orolig för morris, såret är så litet och verkar inte ha blött särskillt mycket, ett litet lovebite ;)
 
Sen ville Vimlis vara med på kort.

SM, avelsplaner och allt annat

Publicerad 2013-02-20 10:00:00 i Allmänt,

I förrgår gick anmälan till SM ut, och jag anmälde 4 av mina monster, så nu är det bara att hårdträna i tre veckor.
 
Lea, Stella och Ayla o raken och Stella och Sumo i längden.
Jag tänker släpa ut mitt längdhinder någon dag och verkligen träna Sumo, för han behöver nästan hållas igång ett tag innan. Stella är mer konditionträning och försöka hålla henne glad och nöjd.
 
Så alla ska få komma ut ordentligt i hage och Stella, Lea och Sumo ska jag springa en del med, Ayla har ändå OK grundkondition och det är risk att hon blir brunstig om jag börjar hårdträna henne nu.
 
Mayden skippade jag, visst kan hon säkert gå bra men det känns mer värt att para henne än att ta med henne till SM.
Det blir Ascot igen till henne, det känns bra då jag vet att den kombinationen är bra. Det går inte att förutsäga att ungarna kommer bli bra, men när tre av tre ungar ur den här kombinationen blivit riktigt bra tidigare känns det som att det är ett ganska säkert kort. Tänkte försöka para så snart jag kan.
 
Lea har jag fortfarande inte hittat någon supertrevlig hane åt, jag har ju planerat att ta på Demo och Lea men det känns som att jag vill ha någon annan hane. Nåja jag har ju alltid Demo om jag inte hittar någon annan, tänk er Demobarn *squeel*.
 
Och ja, sen har vi Stella och Petrus, som vägrar skapa något. Nej de ska också paras om men jag fick ju chansen nu att ta med Stella på SM så vi kör på det först.
 
Min fyrfackare är också snart färdig, alla dörrar är färdigmålade och jag har börjat sätta nät på utedelsdörrarna, dock måste jag köpa skruv först innan jag verkligen kan göra färdigt dem, men min förhoppning är att så fort jag köpt skruv så kan jag skriva ihop dem och sätta dit dem. Sen är det bara faktumet att slänga fram de viftande ögonfransarna för grannarna och säga "pretty pleaase" för att få hälp att flytta burjäveln över halva trädgården... och våran trädgård är stor...
Men det blir inte förrens i vår.
 
Trots att fyrfackaren snart är färdig kan jag säga att jobbet inte är slutfört, har ju tre tvåfackare jag ska renovera också, samt en enfackare. Vissa skulle nog säga "I hate my life" men jag älskar att bygga burar, och det faktumet att jag inte behöver börja om från scratch och kan se framgångarna hela tiden gör att det är förbannat kul!.
 
Nåja, nu ska jag åka iväg till jobbt och tjäna bröföda

Rosvalla

Publicerad 2013-02-20 00:39:29 i Allmänt,

Tiden går, långsamt och fort, men nog går den alltid.
 
Och oavsett hur mycket tiden går så går det aldrig att glömma.
 
Tiden läker alla sår
 
Förutom ett
 
Rosvalla 20/2 - 2010
 
Tre av sex kaniner finns i livet idag.
 
Jag fick ut alla kaniner levande och känslan när jag fick ut min första kanin var obeskrivlig, det var första och enda gången jag gråtit glädjetårar.
 
Nu ska jag ut och krama mina små och berätta för dem hur glad jag är för en sådan sak att de lever och mår bra, det sägs för sällan. Man vet aldrig hur mycket man älskar något förrens det är borta.
 
Jag tänder ett ljus inatt, inte bara för alla kaniner som inte tog sig ur raset med livet i behåll utan även för mina tre som var med om händelsen men som nu somnat in.
 
 

Tävlat

Publicerad 2013-02-19 18:41:38 i tävlingsresultat,

efter en och en halv månads uppehåll grävde jag fram mina kaniner och åkte och tävlade i lördags, och när jag skiver "grävde fram" MENAR jag grävde fram.
Tänk er att gå fram till sin bästa hoppkanins bur och se att den är tom, tills halmen flyttar på sig... *Smack head against wall*.
 
Nåja, vi rullade till viagården, som jag dagen innan förberett genom att köra ut stolar och bord ut lokalen och rullat ut mattor, slitgöra, men enklare att göra dagen innan.
 
Ingen kanin trivdes i lokalen kan jag säga, de spände sig och tyckte det var olustigt, synd att det nog var sista inomhustävlingen för ett tag för det hade varit roligt att tävla där igen och få kaninerna att slappna av lite.
 
Nåja.

Sam sprang på 6+3 och kom tvåa
Ayla sprang på 6+4? och kom trea
Stella gick på 7+?
Mayden minns jag inte mer än att det gick fort...
 
Svåren dömde jag , så Karin hoppade med Demo, som lunkade på vääääldigt många fel.
 
Msv hade totalt 7 starter, Morris och Lea var de enda som kom i mål... Lea vann på 3+1 och gick upp till svår och Morris gick på 6+3, han har inte hoppat så mycket inomhus och har precis börjat slappna av, gick riktigt fint sista halvan av finalen.
Sickan brunstade så henne orkade jag inte bråka mer med.
 
Vimla hoppade inne för första gången och även om hon gick helt OK så vågade hon inte riktigt stampa av ordentligt i grunden, i finalen var hon betydligt mer samma gamla Vimla så 7+1.
 
Sen efter prisutdelningen tvekade jag inte med att skrika "Alla örebroare måste stanna kvar och hjälpa till att städa undan" det blev så tyst att man nog kunde höra en knappnål falla, men när vi kom igång med städandet fyfan så fort det gick och fy sjutton så bra alla jobbade på!. Tummen upp till alla hängivna ÖLKHare!

Burbygge

Publicerad 2013-02-09 05:42:55 i Allmänt,

finns det något mer avslappnande än burbygge?.
 
Min fyrfackare går det sakta men säkert framåt med, alla burluckor är målade, ingen av dem är helt färdiga, men jag hoppas på att kunna måla klart några snart.
 
Jga blir inspirerad när jag ser mina bilder på nyrenoverade burar och tänkte dela med mig av dem, kanske för att kunna inspirera er att piffa upp era burar, för jag tror de flesta har någon bur som kunde må bra att lite uppfräshning.
 
Först trefackaren, som nu är såld till Gabriella Ledin då den var tre fack på höjden och därför "oproportionelig" för mitt ändamål. Stor och stabil bur dock och jag hade inga planer på att skrota den, det fick bli försäljning istället.
Jag har byggt mycket på den här buren själv, bland annat burluckorna som är allt annat än fina, men de har karaktär på något sätt. Och jag insåg att den blev ju fin igen efter uppiffning, jag kanske ska åka hem till henne och talla tillbaka den ;).
 
Fyrfackaren håller jag som sagt på med just nu, sakta men säkert tar den form. Ni ser skillnaderna va? först och främst har jag målat över kallasfalten en bit på väggarna, det blev för mycket med kallasfalt halva väggen. Det tog ett tag och tittar man noga kan man fortfarande se svagt var kallasfalten slutat tidigare, men det är bara om man tittar noga ;).
Burluckorna till bodelen ska vändas så de öppnas åt andra hållet, panel och tak ska på och jag funderar på att gå all in med spånstopp också.
 
Lite blabberiblabb klockan kvart i sex på morgonen, and the Melonlord is going to bed now!.
 
 
 

i'm back from the dead

Publicerad 2013-02-01 18:52:07 i Allmänt,

Har fått skäll igen, jag skriver för sällan...
 
Mitt lyse i kaninhuset har gett sig, och jag har varken orkat göra något åt det eller fixat så någon annan gör nåt, resultat: jag har fodrat i mörker i två dagar, intressant må jag säga!.
 
Sen kan jag glädja er med beskedet att mitt gårdsnamn blivit godkänt!, väntar bara på fakturan så ska jag betala in och få använda det!. Så ska Stella ta sitt sista krokcert i sommar och bli Champion!.
 
Har även gjort ett ryck nere i gamla kaninstallet, målat om alla burluckor, inte helt klart ännu då det ska på flera lager men det går ju framåt, nu har de sjunkit under nollan igen så jag kan inte fortsätta måla och jag har inte material hemma för att göra nya ben eller tak eller påbörja panelen, så just nu står det still.
 
Stella gick tom igen, hon ska få följa med till SM sen ser vi om jag orkar para om igen, för jag är ganska less på att vänta flera månader på ingenting. Sen är det det faktumet att Stella tar sån jäkla tid på sig att komma tillbaka på riktigt på banan så parar jag nu är hon väl tillbaka i augusti....
 
Det är fortfarande tomt efter Isa, och kommer väl vara länge.
Ibland måste man hedra minnen lite extra, so i give you one soppy ass video
 
Peace out

Om

Min profilbild

Jansson

Kaninhopparnörd på riktigt blir man först när man kan stå rakryggad och säga det högt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela